Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2014

Η Μέρκελ απειλεί τον Πούτιν

Η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε την Τετάρτη ότι δεν θα διστάσει να επιβάλει οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία, αν η κατάσταση στην Ουκρανία

αποσταθεροποιηθεί περαιτέρω, και κάλεσε τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να βοηθήσει χρησιμοποιώντας την επιρροή του επί των φιλορώσων αυτονομιστών.

«Έχει αποφασιστική σημασία ο πρόεδρος Πούτιν να χρησιμοποιήσει την επιρροή του για να κάνει τους αυτονομιστές να απόσχουν από τη βία και τον εκφοβισμό, να παραδώσουν τα όπλα τους και να σταματήσουν τις καταλήψεις», δήλωσε η Μέρκελ σε ομιλία της στο κοινοβούλιο. «Αν αυτό δεν συμβεί. . . δεν θα διστάσουμε να επιβάλουμε περαιτέρω κυρώσεις».

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πώς η Γερμανία θα σκληρύνει τη στάση της απέναντι στη Ρωσία, όταν η Γερμανία εξαρτάται ενεργειακά από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Επίσης, μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει, σε μια Ευρώπη που αλλάζει τους συσχετισμούς της ενάντια στη γερμανική ηγεμονία, σε πόσα μέτωπα θα μπορέσει να αντεπεξέλθει η Άνγκελα Μέρκελ… Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που οι Γερμανοί, «καβάλα» στην αλαζονεία τους, ανοίγουν πολλά μέτωπα για να ηττηθούν στο τέλος.