Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Η κρίση βάζει λουκέτο στο «υπερόπλο» HAARP των ΗΠΑ

Η κρίση «σκοτώνει» και το HAARP. Η αμερικανική κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει τέλος στο στρατιωτικό πρόγραμμα High frequency Active Auroral Research Project το οποίο, σύμφωνα με τους οπαδούς των θεωριών συνωμοσίας, αποτελεί ένα μυστικό υπερόπλο που ευθύνεται για τεράστιες φυσικές καταστροφές.

Το πειραματικό σύστημα HAARP υλοποιήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του '90 και ενεργοποιήθηκε αρχικά το 1997, ενώ σε πλήρη λειτουργία έχει τεθεί από το 2002. Το HAARP μελετά την ιονόσφαιρα,το ανώτερο στρώμα της ατμόσφαιρας με στόχο την εξέλιξη των τεχνολογιών τηλεπικοινωνίας.

Αυτό, σε συνδιασμό με το γεγονός ότι μια παρόμοια ιδέα είχε εκφράσει ο σέρβος μηχανολόγος και εφευρέτης Νίκολα Τέσλα το 1886, ήταν αρκετό για να οργιάσει η φαντασία των εραστών των θεωριών συνωμοσίας.



Ο Tesla οραματίστηκε τη δημιουργία τεράστιας ηλεκτρομαγνητικής ασπίδας στην ιονόσφαιρα, η οποία θα μπορούσε να προφυλάξει τη γη απο ακραία καιρικά φαινόμενα και αστρικές επιθέσεις, μια ασπίδα τόσο ισχυρή, ικανή να βελτιώσει ακόμα και τις τηλεπικοινωνίες. Τόσο οι έρευνες όσο και οι απόψεις του θεωρήθηκαν τολμηρές και πολλές φορές ανεπίτευχτες για την εποχή, γι' αυτό το έργο του αναγνωρίστηκε πολλά χρόνια μετά τον θάνατό του. Λέγεται μάλιστα ότι μόλις πέθανε το 1943, πολλές απο τις σημειώσεις του κατασχέθηκαν απο το FBI με τη δικαιολογία πως έθεταν θέματα Εθνικής Ασφάλειας.

Πολλές δεκαετίες αργότερα, οι ΗΠΑ άρχισαν να δουλεύουν πάνω στο HAARP σε μια ειδική στρατιωτική βάση στην Αλάσκα, η κατασκευή της οποίας κόστισε πάνω από 280 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η συντήρησή της μαζί με την πραγματοποίηση των ερευνών στοιχίζει 5 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο στο αμερικανικό κράτος. Μετά τον θάνατο ενός από τους επιστήμονες που έστησαν το πρόγραμμα, του Μπέρναρντ Ίστλουντ, βρέθηκε ένα έγγραφό του στο οποίο υποστήριζε ότι το HAARP θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να ελέγχξει τις μεταβολές του καιρού.



Από τότε, οι οπαδοί των θεωριών συνωμοσίας δεν έμειναν σε ησυχία. Στο HAARP είδαν ένα όπλο μαζικής καταστροφής που ευθυνόταν για ακραίες φυσικές καταστροφές όπως το τσουνάμι στη Νοτιοανατολική Ασία και τον καταστροφικό σεισμό στην Ιαπωνία, για μυστικές παρακολουθήσεις, καθώς και για τον έλεγχο του νου ολόκληρων ομάδων του πληθυσμού. Οσο οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις επέμεναν ότι το HAARP δεν πραγματοποιεί μυστικά πειράματα ούτε υπάρχουν απόρρητα έγγραφα σχετικά με αυτό, άλλο τόσο φούντωναν οι θεωρίες συνωμοσίας.

Πριν από λίγες μέρες, η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δεν χρειάζεται άλλο το HAARP. Τα 5 εκατομμύρια που κοστίζει στο κράτος κάθε χρόνο είναι πάρα πολλά κι έτσι, τον ερχόμενο Ιούλιο θα πραγματοποιήσει το τελευταίο πείραμά του.

Αλλά, οι οπαδοί των θεωριών συνωμοσίας δεν θα μείνουν ορφανοί. Υπάρχουν και αλλού παρόμοια ιονοσφαιρικά συστήματα όπως το EISCAT (European Incoherent Scatter Scientific Association) με εγκαταστάσεις στο Τρόμσο της Νορβηγίας, καθώς επίσης και το Ρωσικό SURA.



anekshghta.blogspot.gr