Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Γλέζος: Σύντομα θα γίνουν εκλογές

Εκλογές θα γίνουν πολύ γρήγορα, τόνισε ο Μανώλης Γλέζος. Ο νέος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο MEGA, ξεκαθάρισε: «Σε οποιαδήποτε κατάσταση κι αν είμαι θα αγωνιστώ για να επιστραφούν αυτά που προσδοκούν από μένα».

Ο κ. Γλέζος επανέλαβε ότι θα μείνει μόνο για ένα χρόνο στις Βρυξέλλες για να αγωνισθεί για τις οφειλές των Γερμανών στην Ελλάδα. Μόνο στην περίπτωση που γίνουν νωρίτερα εκλογές ο κ. Γλέζος θα επιστρέψει στην πατρίδα.
Ερωτηθείς για την έκβαση των αποτελεσμάτων, είπε: «Κάναμε αρκετά λάθη, θα μπορούσαμε να είχαμε πάει και καλύτερα αλλά νικήσαμε» αλλά τόνισε ότι το αποτέλεσμα δεν μπορεί κανείς να το αγνοήσει.

Όπως είπε ο κ. Γλέζος, σε περίπτωση που γίνουν εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτος, δεν θα εκμεταλλευθεί το μπόνους των 50 εδρών. «Πρέπει να εφαρμοστεί η απλή και άδολη αναλογική. Θα επιδιώξουμε να πετύχουμε να ψηφιστεί», ανέφερε ο κ. Γλέζος.

Προέβλεψε μάλιστα ότι θα γίνουν πολύ σύντομα εθνικές εκλογές και διερωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση φοβάται. Έφερε και το παράδειγμα της αναντιστοιχίας που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη Βουλή σε σχέση με τις ψήφους των Ελλήνων στις ευρωεκλογές. «Η ΔΗΜ.ΑΡ. έχασε τεράστιες δυνάμεις αλλά στη Βουλή αντιπροσωπεύεται. Δεν υπάρχει αναντιστοιχία;», τόνισε. Και κατέληξε, λέγοντας: «Δεν μπορεί να παραγραφεί η βούληση του ελληνικού λαού».