Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Ο «Κάρα» και η… προτεραιότητα

Η επιστροφή του Γιώργου Καραγκούνη, η απόκτηση ενός ακραίου χαφ-εξτρέμ και ενός κεντρικού αμυντικού αποτελούν τις προτεραιότητες του Παναθηναϊκού στον μεταγραφικό σχεδιασμό εν όψει της επόμενης σεζόν.

Πρόθεση του «τριφυλλιού» είναι να μην εξελιχθεί σε σίριαλ η υπόθεση του αρχηγού της Εθνικής Ελλάδας και να σημειωθούν άμεσα εξελίξεις, ώστε να επιτευχθεί συμφωνία πριν αναχωρήσει η «γαλανόλευκη» για το Μουντιάλ στη Βραζιλία.

Όλα δείχνουν, πάντως, ότι ο Καραγκούνης θα επιστρέψει στην ομάδα της καρδιάς του και θα κλείσει σε αυτή την καριέρα του.

Παράλληλα, θα γίνουν κινήσεις για την απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή που θα παίζει στα πλάγια της μεσαίας γραμμής και θα έχει τη δυνατότητα να σκοράρει. Μέχρι στιγμής οι «πράσινοι» έχουν επαφές με κάποιους παίκτες, χωρίς να έχουν αποκαλυφθεί λεπτομέρειες.

Από εκεί και πέρα, ο Παναθηναϊκός επιθυμεί να κινηθεί για την απόκτηση ενός αριστεροπόδαρου κεντρικού αμυντικού, αλλά ενδεχομένως αυτό το θέμα να εξαρτάται από τις εξελίξεις στην υπόθεση του Γκόρντον Σίλντενφελντ.

Δηλαδή, αν ο Κροάτης μείνει, τότε οι ιθύνοντες του συλλόγου θα αναζητήσουν έναν μόνο αμυντικό, ο οποίος θα είναι περισσότερο εναλλακτική λύση.

Αν όμως, δεν μείνει ο Σίλντενφελντ, τότε θα γίνει προσπάθεια για ακόμη έναν στόπερ που θα κάνει τη διαφορά. Ρόλο στα μεταγραφικά θα παίξει και η υπόθεση του Αμπέντ, καθώς αν δεν μείνει μεταξύ των υποψηφίων είναι ο Αμπρόουζ που φέτος έπαιξε στον Απόλλωνα Σμύρνης.

Όσον αφορά τώρα τον Ζόρντι Μπάις, ο Ολλανδός μέσος που μένει ελεύθερος από την Μπρέντα, φαίνεται πως έχει προταθεί στους «πράσινους», οι οποίοι αυτή τη στιγμή τον έχουν σταντ-μπάι και συζητούν με άλλους παίκτες πρώτα.