Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Ευάγγελος Βενιζέλος: «Πρέπει να ενώσουμε ξανά το έθνος»


ÁÈÇÍÁ - ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÔÏÕ ÐÑÏÅÄÑÏÕ ÔÇÓ ÄÇÌÏÊÑÁÔÉÁÓ ÊÁÑ. ÐÁÐÏÕËÉÁ ÌÅ ÔÏÍ ÁÍÔÉÐÑÏÅÄÑÏ ÔÇÓ ÊÕÂÅÑÍÇÓÇÓ ÊÁÉ ÕÐÅÎ ÅÕÁÃ. ÂÅÍÉÆÅËÏ (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)«Πρέπει να ενώσουμε ξανά το έθνος» ήταν το βασικό μήνυμα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου στην συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.
Ακόμη ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι το μήνυμα που στέλνουν οι πολίτες είναι ότι δεν θέλουν αυτόν το συμβολικό όπως τον χαρακτήρισε εμφύλιο πόλεμο που επιθυμούν ορισμένοι, ενώ παρουσίασε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας σκέψεις και προτάσεις προς την κατεύθυνση της εθνικής ενότητας και της κοινωνικής συναίνεσης.
Το βασικό συμπέρασμα των τριπλών εκλογών είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν η διατήρηση της σταθερότητας στη χώρα θεωρώντας ότι είναι μια πολύ σημαντική βάση εκκίνησης για να κάνουμε όλοι μαζί την προσπάθεια εξόδου από την κρίση.

«Είμαστε λίγα βήματα πριν από το τέλος, πρέπει να τα κάνουμε όλοι ενωμένοι», υπογράμμισε.
Ο κ. Βενιζέλος μετέφερε στον κ. Παπούλια τους χαιρετισμούς του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ και αναφερόμενος στο τι συμβαίνει σήμερα στην Ευρώπη είπε ότι θέλουμε να εφαρμοστούν οι θεσμικές διαδικασίες, δηλαδή η πρώτη επιλογή να γίνει με τον υποψήφιο πρόεδρο του μεγαλύτερου κόμματος κοινοβουλευτικά, που είναι το Λαϊκό Κόμμα, δεν έχει σημασία όπως είπε χαρακτηριστικά γιατί εμάς μας ενδιαφέρουν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.
Θέλουμε σημείωσε ο κ. Βενιζέλος να αναβαθμιστεί το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο γιατί αυτό είναι το μήνυμα των λαών αλλά κυρίως μας ενδιαφέρει το νέο μήνυμα πολιτικών που είναι η ανάπτυξη, η απασχόληση μια Ευρώπη φιλική και ορατή για τους πολίτες: «Δεν αντέχει κανείς λιτότητα και ανεργία» είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Εμείς είμαστε αιχμάλωτοι νεοφιλελεύθερων πολιτικών γιατί έπρεπε να δανειστούμε και τώρα η επάνοδος στην κανονικότητα μας επιτρέπει να μπούμε σε μια διαπραγμάτευση πανευρωπαϊκή με άλλους όρους».