Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Ξεκίνησε η φύτευση του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος

niarxosΜια ελιά ύψους 3,5 μέτρων είναι το πρώτο δέντρο που φυτεύτηκε στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, εντός του εργοταξίου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).
Συνδεδεμένο εννοιολογικά, λειτουργικά και τοπογραφικά με την Εθνική Λυρική Σκηνή και την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, συνολικής έκτασης 170.000 μ², φιλοδοξεί ν” αποτελέσει ένα ζωντανό και ζωτικό πνεύμονα πρασίνου για την Αθήνα.
Οι αλέες που θα οδηγούν στο εσωτερικό του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος θα πλαισιώνονται από ψηλά πεύκα και ελιές, ενώ, ανάμεσα τους, διάσπαρτα, μικρότερα δέντρα, θα δημιουργούν εναλλαγές κλειστών και ανοικτών χώρων, φωτός και σκιάς, χρώματος και υφής.

Στο κέντρο του Πάρκου, θα διαμορφωθεί μεγάλος, ανοικτός χώρος πρασίνου, ένας τόπος για συγκεντρώσεις, ο οποίος προσφέρεται επίσης για τη διοργάνωση συναυλιών και φεστιβάλ, καθώς και για την προβολή ταινιών.


Ο μεσογειακός κήπος θα διαθέτει αειθαλή και άλλα ενδημικά φυτά, όπως το πυξάρι, η κορονίλλα, ο κίστος, ο σχίνος, το φασκόμηλο, η ρίγανη, το θυμάρι, η λεβάντα, το δενδρολίβανο, τα ροδοπέταλα και η ευφορβία.