Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Τι εκτιμούν οι συνεργάτες του Σταύρου Καλαφάτη για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στη Θεσσαλονίκη

Την εκτίμηση ότι "με τα δεδομένα και τις συνθήκες που υπήρχαν ο Σταύρος Καλαφάτης και η παράταξή του «Εντάξει» κατέγραψαν εντυπωσιακές επιτυχίες σε πολύ λίγο χρόνο", διατυπώνουν συνεργάτες του ...
υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι έκαναν αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος. Σημειώνουν ότι κατάφερε να περάσει στον β΄ γύρο και να προσελκύσει 15.978 ψηφοφόρους ανάμεσα στις δύο Κυριακές (τελικά πήρε 50.542 ψήφους) και με βάση την εκτίμηση ότι ένα μέρος των ψηφοφόρων της Ν.Δ. στήριξε τον Γιάννη Μπουτάρη στις εκλογές, τονίζουν πως "το αποτέλεσμα των εκλογών αποτυπώνει μια ιδιαίτερα υψηλή απήχηση - πολυσυλλεκτικότητα της πρότασης του Σταύρου Καλαφάτη σε ένα ευρύτερο σύνολο πολιτών, προερχομένων από πολλούς πολιτικούς χώρους".

Επισημαίνουν, ακόμα, ότι "ο χρόνος των 2,5 μηνών ήταν λίγος για να αναδειχθούν όλες οι αρνητικές πτυχές της διοίκησης Μπουτάρη, που δεν είχαν αναδειχθεί τα προηγούμενα 3,5 χρόνια, ταυτόχρονα με την προβολή και διάχυση των θετικών χαρακτηριστικών μιας εναλλακτικής πρότασης".

Παράλληλα κάνουν λόγο για τις "αντικειμενικές δυσκολίες" που αντιμετώπισε ως βουλευτής και υπουργός, λόγω της "γενικότερης επιφύλαξης" των πολιτών απέναντι στα κόμματα -και ιδιαίτερα τα κυβερνητικά- αλλά και εξαιτίας της "διαίρεσης" των δυνάμεων της Ν.Δ. στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με τις υποψηφιότητες του Απόστολου Τζιτζικώστα και του Γιάννη Ιωαννίδη.

Με βάση τα παραπάνω υπογραμμίζουν πως το αποτέλεσμα των εκλογών δεν απογοητεύει τον Σταύρο Καλαφάτη, ο οποίος το εκλαμβάνει ως "εντολή συνεπούς δράσης".

agelioforos.gr