Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Νέα εκτέλεση από τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Με τον «γνωστό»τρόπο του τιμώρησε ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν μηχανικούς και αρχιτέκτονες για τη φονική κατάρρευσης της πολυκατοικίας: Τους εκτέλεσε.

Σύμφωνα με την ιαπωνική εφημερίδα Shimbunμ, που διαθέτει πηγές στη Βόρεια Κορέα, οι βασικοί αξιωματούχοι και μηχανικοί που βρίσκονταν πίσω από την ανοικοδόμηση του κτιριακού συγκροτήματος οδηγήθηκαν στο εκτελεστικό απόσπασμα, με την κατηγορία της πρόχειρης δουλειάς.

Τέσσερις μηχανικοί επικεφαλής των εργασιών του κτιρίου εκτελέστηκαν στο απόσμασμα, ενώ ένας στρατιωτικός, υπεύθυνος για όλο το σχέδιο, οδηγήθηκε στη φυλακή, σύμφωνα με την εφημερίδα, όπως αναδημοσίευσε η Daily Mail.

Ενας αξιωματούχος φωτογραφήθηκε να ζητά δημοσίως συγγνώμη ενώπιον μεγάλου πλήθους συγκεντρωμένων στο σημείο της κατάρρευσης, η οποία είχε μεταδοθεί τότε -πράγμα ασυνήθιστο- από το πρακτορείο ειδήσεων της Β. Κορέας. Ωστόσο, η φωτογραφία είχε τραβηχτεί έτσι ώστε να μην περιλαμβάνονται συντρίμμια από την κατάρρευση, αντ» αυτού φαινόταν μία άλλη παρακείμενη πολυκατοικία.

Η ιαπωνική εφημερίδα ανέφερε ότι αν και η πραγματική αιτία του δυστυχήματος παραμένει αδιευκρίνιστη, η κακή κατασκευή μπορεί πιθανώς να αποτελεί μία από αυτές, καθώς οι διευθυντές και οι εργαζόμενοι των εργοταξίων συχνά κλέβουν ατσάλι και τσιμέντο προκειμένου να τα πουλήσουν στη μαύρη αγορά.

Μία άλλη ιαπωνική εφημερίδα, η Yomiuri Shimbun, έγραψε ότι στο κτίριο διέμεναν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας και της αστυνομίας, κάτι το οποίο μπορεί να ενέτεινε την οργή του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ακόμη, πιστεύεται ότι στο κτίριο κατοικούσε και ένας μεγάλος αριθμός υψηλόβαθμων στελεχών του Εγατικό Κόμματος. Παράλληλα, οι κάτοικοι είχαν αρχίσει να μετακομίζουν στο κτίριο πριν ολοκληρωθούν οι τελικές εργασίες, καθώς απ» όσο γνώριζαν, μόνο κάποιες εσωτερικές εργασίες έμεναν για να ολοκληρωθούν.

Τουλάχιστον 92 οικογένειες, πιστεύεται ότι ήταν μέσα στο κτίριο, όταν έγινε η κατάρρευση, που στοίχισε τη ζωή δεκάδων ανθρώπων.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι γνωστός τοις πάσι για τις εντολές εκτέλεσης όποιων θεωρεί ότι τον βλάπτουν, όπως έγινε με τον θείο του Γιανγκ Σονγκ τάεκ και άλλα μέλη της οικογένειάς του.