Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Γιατί ένας Αμερικανός μήνυσε τους πάντες, ζητώντας την πιο τρελή αποζημίωση - Ποσό με 36 ψηφία

Είναι γνωστή η «αδυναμία» που έχουν οι Αμερικανοί στις μηνύσεις, αφού συνηθίζουν να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη για τους πιο απίθανους λόγους. Ομως ένας Νεοϋορκέζος έγραψε ιστορία και τους ξεπέρασε όλους. Πρόκειται για τον άνθρωπο που μήνυσε τους πάντες, ζητώντας αποζημίωση με το αστρονομικό ποσό 36 ψηφίων.

Πίσω από αυτή τη μήνυση είναι ο Αντον Πουρίσιμα. Ο 62χρονος έκανε μήνυση στο δήμο της Νέας Υόρκης, δύο τοπικά νοσοκομεία, ένα πανεπιστήμιο, το αεροδρόμιο, ένα φούρνο, μία ιδιοκτήτρια σκύλου και πολλούς ακόμη. Τι ζητά; Μόλις 2.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000.000 δολάρια! Δηλαδή, περισσότερα χρήματα από όσα υπάρχουν σε όλο τον πλανήτη.

Ο άνδρας, κατηγορεί τους πάντες για μία ατελείωτη λίστα, από παραβίαση δικαιωμάτων μέχρι τραυματισμό, ρατσισμό, παρενόχληση, απάτη, απόπειρα δολοφονίας και συνωμοσία. Ολα αυτά, για έναν πολύ απλό λόγο. Γιατί ένας σκύλος που- σύμφωνα με τον Πουρίσιμα είχε λύσσα- του δάγκωσε το δάχτυλο του χεριού του σε ένα λεωφορείο. Στις 22 σελίδες που είναι συνολικά η μήνυσή του εξηγεί, προφανώς ιδιαίτερα αναλυτικά, ότι κανένα ποσό δεν θα είναι αρκετό για να τον αποζημιώσει, αλλά παρόλα αυτά ζητά την παραπάνω μυθική αμοιβή για να ξεχάσει τα όσα του συνέβησαν.

Ο Πουρίσιμα έχει προϊστορία πάντως στις περίεργες μηνύσεις, μια και στο παρελθόν έχει κινηθεί δικαστικά κατά της Κίνας, αλλά και μεγάλων τραπεζών.

toparakseno.blogspot.gr