Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

«Δεν τίθεται θέμα κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας»

Δεν τίθεται θέμα κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ξεκαθάρισε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας. Ο υπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο διάλογος που έχει αναπτυχθεί με την ομοσπονδία θα συνεχιστεί και θα αποδειχθεί επωφελής για το σύνολο της ναυτιλίας. Η συζήτηση των δύο πλευρών επικεντρώθηκε, μεταξύ άλλων, στα ζητήματα των συνθέσεων πληρωμάτων στα πλοία, της εκτεταμένης ανεργίας που παρατηρείται στις γυναίκες του κλάδου, των συμβάσεων εργασίας στη ναυτιλία, της ναυτικής εκπαίδευσης, καθώς και σε εκείνο της καταβολής των δεδουλευμένων στους ναυτικούς στα πλοία της ακτοπλοΐας.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, ζήτησε από την Π.Ν.Ο τις προτάσεις που έχει για τη βελτίωση του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου, με σκοπό την ταχύτερη απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων.

«Έχουμε χρήματα από την Ε.Ε που δεν έχουμε αξιοποιήσει ακόμα και οφείλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να διευκολύνουμε την είσοδο νέων ναυτικών στην αγορά εργασίας», τόνισε.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης επανέλαβε την πρόθεση που έχει για ουσιαστική και εποικοδομητική συνεργασία, ενώ, σε αρκετές περιπτώσεις, προέτρεψε τους εκπροσώπους του κλάδου να καταθέσουν και εκείνοι τις προτάσεις τους, ώστε η συμπόρευση να μετουσιωθεί σε πράξη.

«Είμαι πρόθυμος να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις. Θέλω να γνωρίζετε ότι γνώμονας των αποφάσεων μου είναι η μείωση της ανεργίας του Έλληνα ναυτικού», σημείωσε χαρακτηριστικά.