Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013

Παπαδημούλης: Μην περιμένετε λαγούς με πετραχήλια από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τις απολύσεις στο Δημόσιο, που έρχονται με τρόπο «ακραία πρόχειρο, ανάλγητο και εντυπωσιακά αυταρχικό» άσκησε... ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στον BHMA 99,5 τη Δευτέρα. «Το Προεδρικό Διάταγμα που έρχεται στο κατακαλόκαιρο στη Βουλή και ορίζει ότι θα μπορεί να καταργεί οργανισμούς, ουσιαστικά καταργεί τη Βουλή και το Σύνταγμα και σφάζει στο γόνατο χιλιάδες ανθρώπους, αντί να γίνει αυτό που θα έπρεπε να γίνει πολλά χρόνια τώρα: αλλαγές, εκσυγχρονισμός, μετατάξεις, μετεκπαίδευση, να φύγουν άνθρωποι από εκεί που περισσεύουν και να πάνε εκεί που λείπουν» δήλωσε.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να επαναπροσληφθούν από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όσοι απολύονται τώρα από το Δημόσιο, ο Δημήτρης Παπαδημούλης σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει σχέδιο αξιολόγησης και ως προτεραιότητα την επανόρθωση αδικιών και την επαναφορά της νομιμότητας, όπου έχει παραβιαστεί.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει, δε: «Μην περιμένετε, όμως, λαγούς με πετραχήλια. Μην περιμένετε να πατήσουμε ένα κουμπί και να γυρίσουμε πίσω εκεί που ήταν ο βασικός μισθός το 2009. Προτεραιότητά μας είναι να σταματήσουμε τον κατήφορο, να αρχίσει η ανεργία να ανακόπτεται και να έλθει η ανάπτυξη».

Ερωτηθείς για το επεισόδιο μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του γερμανού δημοσιογράφου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Νομίζω ότι υπερπροβάλλεται και υπεραξιολογείται στο πλαίσιο μιας προσπάθειας μείωσης του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα προσωπικά. Μακάρι αυτοί που χρησιμοποιούν αυτά τα σχόλια να δέχονταν τόσο σκληρές ερωτήσεις και αιτήματα για συνεντεύξεις όπως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του. Και εξάλλου, όσο θεμιτό είναι το δικαίωμα ενός δημοσιογράφου σε επιθετική δημοσιογραφία, άλλο τόσο θεμιτό είναι και το δικαίωμα ενός πολιτικού στην αξιοπρέπεια».