Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

«Την αγάπησα τη Μαρία!»

Η Αγγελική Δαλιάνη που το κοινό γνώρισε σαν «Μαρία η άσχημη» επιστρέφει στο θέατρο με την παράσταση «Το θαύμα της Ανι Σάλιβαν».
Η παράσταση το «Θαύμα της Ανι Σάλιβαν» δίνει ελπίδα και... δύναμη με τα μηνύματά του.
Ναι, γιατί δείχνει ότι ακόμα και στο απόλυτο σκοτάδι μπορεί να υπάρξει φως, αρκεί να το παλέψει κανείς και να μην παραδώσει τα όπλα. Το αριστουργηματικό αυτό έργο εμπνέεται από μια αληθινή, συγκλονιστική ιστορία που συνέβη στον αμερικανικό Νότο στα τέλη του 19ου αιώνα. Ηρωίδες του, δύο πρότυπα θέλησης και πίστης, η Ελεν Κέλερ και η δασκάλα της, η Ανι Σάλιβαν, που υποδύομαι. Η Κέλερ έχασε όραση, ακοή και φωνή, και μέχρι τα 6 της ήταν σαν αγρίμι ώσπου που την ανέλαβε η δασκάλα Ανι.

Η οποία ήταν και αυτή άτομο με αναπηρίες...
Είχε μειωμένη όραση, άρα ήξερε το πρόβλημα κι έδωσε μάχη, κατορθώνοντας να κάνει την Ελεν όχι μόνο να ξεπεράσει τα προβλήματά της, αλλά και να διδάξει στη συνέχεια κωφούς και τυφλούς. Σπουδαίο μάθημα ζωής αυτό το έργο: Με την αγάπη και την επιμονή όλα μπορούν να γίνουν -ακόμα και να έρθει φως στο σκοτάδι!

Στον ρόλο της Ελεν οι μικρές Μαρία Ρισκάκη, Κωνσταντίνα Αγαπάκη και Αγγελίνα Μάρκου;
Εκ περιτροπής τα ταλαντούχα κορίτσια θα υποδύονται την Ελεν. Θα έχουμε παραστάσεις κανονικές, αλλά θα παίζουμε και για σχολεία, οπότε δεν θα τα έβγαζε πέρα μόνο ένα κοριτσάκι. Είναι όλες υπέροχες!

Σου λείπει η τηλεόραση;
Αν ερχόταν κάτι ενδιαφέρον, θα επέστρεφα με χαρά, μα βλέπεις πόσες λίγες δουλειές γίνονται πια. Γέμισαν τα κανάλια με τούρκικες σειρές κι αυτό με θυμώνει. Κοντεύουμε πλέον να μάθουμε τη γλώσσα τους! Ε, αυτό δεν είναι παρά κατάντια...

Υπάρχει κάτι που να βλέπεις στην τηλεόραση;
Ειδήσεις επειδή θέλω να ενημερώνομαι, αλλά έφτασα να τις σιχαθώ κι αυτές! Σε τρομοκρατούν από τη μια και από την άλλη σου... σερβίρουν τα πράγματα όπως τους συμφέρει! Οταν μπορώ βλέπω το «Επειγόντως τη μαμή» στη ΝΕΤ. Καταπληκτική σειρά, γερό σενάριο και υπέροχοι ηθοποιοί.

Σε φωνάζουν ακόμα... Μαρία στον δρόμο;
Οχι! Για πολύ καιρό μετά την επιτυχία της σειράς με φώναζαν και δε σου κρύβω πως μερικές φορές γυρνούσα κιόλας! Δεν την ξεχνώ όμως τη Μαρία, την αγάπησα και της οφείλω πολλά. Με έκανε γνωστή, μου άνοιξε πόρτες!

Μαρία-Λυδία λένε την κόρη σου.
Ναι πάει για τα τέσσσερα!

Ερωτας μεγάλος;
Τεράστιος! Και δικός μου και του μπαμπά της. Πλούτισε τη ζωή μας, μας γέμισε ευτυχία...
TV ΕΘΝΟΣ