Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΗΠΑ: Μαζικές δολοφονίες και ακρωτηριασμοί δελφινιών

Μαζικές δολοφονίες και ακρωτηριασμούς δελφινιών, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, στον Κόλπο του Μεξικού ερευνούν οι Αμερικανικές Αρχές. Πολλά θαλάσσια θηλαστικά έχουν... ξεβραστεί στις ακτές με τραύματα από σφαίρες και κομμένα πτερύγια.

Σε μια περίπτωση βρέθηκε ένα δελφίνι που του έλειπε η κάτω γνάθος, ενώ σε μια άλλη περίπτωση ξεβράστηκε δελφίνι με ένα κατσαβίδι καρφωμένο στο κεφάλι του. Λίγο αργότερα εντοπίστηκε και ένα δελφίνι με κομμένη την ουρά, ωστόσο επιβίωσε.

Τα δελφίνια προστατεύονται από την αμερικανική Συνθήκη για την Προστασία των Θαλάσσιων Θηλαστικών, η οποία προβλέπει φυλάκιση και πρόστιμα ύψους μέχρι 10.000 δολαρίων για περιστατικά κακοποίησης και βασανισμού.

Η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία για τους Ωκεανούς και την Ατμόσφαιρα (Noaa) έχει απευθύνει έκκληση στους κατοίκους κατά μήκος της ακτογραμμής του Κόλπου του Μεξικού να έχουν το νου τους για τραυματισμένα ή νεκρά δελφίνια.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες σε ορισμένες περιπτώσεις οι ακρωτηριασμοί σημειώθηκαν μετά τον θάνατο των δελφινιών, ωστόσο αυτό θα επιβεβαιωθεί με τη νεκροψία.
econews