Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

SMC Super Cub: Μια πάπια μα τι πάπια

Θέλετε να βελτιώσετε το παλιό και καλό σας Super Cub αλλά δεν ξέρετε πια κατεύθυνση να πάρετε; Το «Shalt Shaker» της Super Motor Company είναι, νομίζουμε, μια πολύ καλή αρχή.Η συγκεκριμένη δημιουργία ανήκει

στον Dimitri Hettinga ιδιοκτήτη της ολλανδικήςSuper Motor Company (SMC). Η SMC πουλά στην Ευρώπη ένα κινέζικης κατασκευής αλλά σύμφωνα με την εταιρία, «ευρωπαϊκής ποιότητας» αντίγραφο του θρυλικού Honda Super Cub.

Πάνω σε αυτό βασίστηκε ο Hettinga για να κατασκευάσει το «Shalt Shaker», όπως το ονομάζει, καθώς μέρος της έμπνευσης για αυτή τη δημιουργία αντλήθηκε από την διάσημη Bonneville Salt Flats των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η αλλαγές σε σχέση με το Super Cub που όλοι ξέρουμε είναι πολλές. Άλλωστε φαίνονται από όποια μεριά και να το κοιτάξει κανείς. Στο πλαίσιο η πιο σημαντική αλλαγή αφορά την ενίσχυσή του με μία κεντρική δοκό που συνδέει το λαιμό με το πίσω μέρος και λειτουργεί και σαν ρεζέρβα για το καύσιμο.

Ο κινητήρας των 150 κ.εκ. προέρχεται από την Yinxiang Motor και αποδίδει σύμφωνα με τον Hettinga 22 ίππους, ένα εντυπωσιακό νούμερο για τον κυβισμό του μοτέρ που εντυπωσιάζει ακόμη περισσότερο αν το συνδυάσει κανείς με το βάρος που δεν ξεπερνά τα 64 κιλά.

Να συμπληρώσουμε μόνο ότι οι τροχοί και τα ελαστικά είναι αγωνιστικού τύπου, το καρμπυρατέρ είναι διαμέτρου 26 χλστ. της Mikuni, τα πίσω αμορτισέρ ανήκουν στην Racing Boy, ενώ το εμπρός φωτιστικό σώμα προέρχεται από παλιό Puch και το μίνιμαλ πίσω στοπ από Beta.

Το super παπί της Super Motor Company θα κάνει την εμφάνισή του και στην ερχόμενη EICMA τον επόμενο μήνα.mototriti.gr







tubesalonika.blogspot.com