Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Η άμυνα θα κρίνει το ντέρμπι

Ντέρμπι ανέτοιμων που θα κριθεί πρωτίστως από την αμυντική συμπεριφορά των δύο ομάδων χαρακτήρισε την πρώτη φετινή αναμέτρηση μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού ο Νίκος Οικονόμου μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM

94,6.

«Ένα μικρό πλεονέκτημα έχει πάντα ο γηπεδούχος, αλλά από εκεί και πέρα πρέπει να παίξεις και καλά. Δεν αρκεί μόνο η έδρα. Είναι φυσιολογικό οι ομάδες να μην είναι έτοιμες. Πιστεύω πως το παιχνίδι θα κριθεί περισσότερο από τις δύο άμυνες», δήλωσε ο βοηθός προπονητή του Πανιωνίου, που έχει αγωνιστεί και στους δύο «αιώνιους».

Ένα από τα κλειδιά του ματς θα είναι και η αντιμετώπιση του «Σόφο». «Το επιθετικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού στηρίζεται στον Σχορτσανίτη. Θα δούμε πώς θα επιλέξει ο κ. Μπαρτζώκας να τον αντιμετωπίσει, με βοήθειες ρισκάροντας τα σουτ από την περιφέρεια ή χωρίς βοήθειες», ανέφερε.

Για το πόσο μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία του Ολυμπιακού η βαριά ήττα από την Αναντολού Εφές, τόνισε: «Εμένα με τρόμαξε η Εφές πόσο καλή ήταν την Παρασκευή. Για τη δεδομένη περίοδο ήταν υπερβολικά καλή, ενώ ομάδες όπως η ΤΣΣΚΑ και η Ρεάλ δεν έχουν βρει ακόμη ρυθμό. Πρέπει τα παιδιά του Ολυμπιακού να αποφορτιστούν. Είναι πρωταθλητές Ευρώπης και πρέπει να το αποδεικνύουν κάθε φορά. Όμως δεν τους υποχρεώνει κανείς να κατακτήσουν την Ευρωλίγκα. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι άλλη ιστορία».

Τέλος, ερωτηθείς αν θεωρεί πως η πρώτη θέση της κανονικής περιόδου 1 θα κριθεί φέτος αποκλειστικά από τα ντέρμπι των «αιωνίων», απάντησε: «Ευελπιστώ να υπάρχουν ήττες για τους αιώνιους και σε άλλα ματς. Θα σημαίνει ότι είναι πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα και θα είναι καλό για την Α1».

Πηγή: sport-fm.gr