Υλικά 1 δόση ζύμης μπριζέ
700 γρ. πράσα
200 γρ. τυρί σεβρ (φρέσκο κατσικίσιο τυρί σε κορμό)...
3 αβγά
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
150 γρ. κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή Ανάβουμε το φούρνο στους 190°. Βουτυρώνουμε τη φόρμα μας (24-26 εκ.) και απλώνουμε μέσα τη ζύμη. Την τρυπάμε σε διάφορα σημεία και την καλύπτουμε με χαρτί ψησίματος. Σκορπάμε επάνω όσπρια ή τα ειδικά βαρίδια, για να μη φουσκώσει, και την ψήνουμε άδεια για 15-20 λεπτά. Κρατάμε το λευκό μέρος των πράσων, το πλένουμε καλά και το κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Σε ευρύχωρο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα πράσα, αλάτι και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν, ανακατεύοντας συχνά για 15 λεπτά, μέχρι να πιουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν. Σε άλλο σκεύος χτυπάμε τα αβγά με την κρέμα, τη μουστάρδα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το θυμάρι. Κόβουμε το τυρί σε ροδέλες πάχους 1, 5 εκ. Απλώνουμε το μείγμα των πράσων στην τάρτα και τακτοποιούμε επάνω, ομοιόμορφα, τις φέτες του τυριού. Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα κρέμας-αβγών και ψήνουμε την τάρτα στο φούρνο για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια. Τη σερβίρουμε ζεστή.
athinorama.gr
700 γρ. πράσα
200 γρ. τυρί σεβρ (φρέσκο κατσικίσιο τυρί σε κορμό)...
3 αβγά
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
150 γρ. κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή Ανάβουμε το φούρνο στους 190°. Βουτυρώνουμε τη φόρμα μας (24-26 εκ.) και απλώνουμε μέσα τη ζύμη. Την τρυπάμε σε διάφορα σημεία και την καλύπτουμε με χαρτί ψησίματος. Σκορπάμε επάνω όσπρια ή τα ειδικά βαρίδια, για να μη φουσκώσει, και την ψήνουμε άδεια για 15-20 λεπτά. Κρατάμε το λευκό μέρος των πράσων, το πλένουμε καλά και το κόβουμε σε λεπτές ροδέλες. Σε ευρύχωρο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε τα πράσα, αλάτι και τα αφήνουμε να σιγοψηθούν, ανακατεύοντας συχνά για 15 λεπτά, μέχρι να πιουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν. Σε άλλο σκεύος χτυπάμε τα αβγά με την κρέμα, τη μουστάρδα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το θυμάρι. Κόβουμε το τυρί σε ροδέλες πάχους 1, 5 εκ. Απλώνουμε το μείγμα των πράσων στην τάρτα και τακτοποιούμε επάνω, ομοιόμορφα, τις φέτες του τυριού. Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα κρέμας-αβγών και ψήνουμε την τάρτα στο φούρνο για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια. Τη σερβίρουμε ζεστή.
athinorama.gr