Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Ζωή Λάσκαρη: Θαρραλέα μέχρι το τέλος! H συγκλονιστική αποκάλυψη της πως η κόρη της έκανε χρήση ναρκωτικών

- Η Ζωή Λάσκαρη πριν από 25 χρόνια είχε παγώσει το πανελλήνιο αποκαλύπτοντας την περιπέτεια της κόρης της με τα ναρκωτικά - Με δάκρυα στα μάτια περιέγραψε όλα όσα ζούσε ως μάνα βοηθώντας την κοινωνία να ξεπεράσει τα ταμπού για την χρήση ναρκωτικών ουσιών - "Είχαμε μπροστά το ρολόι και το μόνο που έκανα και εγώ και ο πατέρας της ήταν να παρακαλάμε τον Θεό να χτυπήσει το κουδούνι στις δώδεκα και να μπει μέσα η Μάρθα" - "Η μητέρα μου, μου έδωσε μια κλωτσιά και με έριξε στον ωκεανό"

Η Ζωή Λάσκαρη ήταν μία γυναίκα που δεν φοβήθηκε τίποτα και κανέναν. Μέχρι και την τελευταία της στιγμή, παρέμεινε αγέρωχη, περήφανη και έτοιμη να «τσαλακωθεί» είτε μέσα από ένα ρόλο είτε από τα ίδια της τα λόγια. Τον Νοέμβριο του 1992 κατάφερε για ακόμη μια φορά να κάνει την ανατροπή. Η Ζωή Λάσκαρη αποκάλυψε την περιπέτεια της κόρης της με τα ναρκωτικά, βοηθώντας πολλές οικογένειες με παρόμοια προβλήματα.

Η σοκαριστική αποκάλυψη

Η Ζωή Λάσκαρη σε συνέντευξη της το 1992 με αφορμή την παρουσία της στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, πέταξε μία βόμβα μεγατόνων. Η Ζωή Λάσκαρη αποκάλυψε ότι η κόρη της έκανε κάποτε χρήση ναρκωτικών.

Η υπόθεση πήρε γρήγορα διαστάσεις μιας και πρόκειται για ένα θέμα ταμπού για την ελληνική κοινωνία. Η Μάρθα ήταν το πρώτο παιδί της ηθοποιού, που είχε αποκτήσει από τον πρώτο της γάμο. Τότε η κοπέλα ήταν 23 ετών, οι γονείς της είχαν χωρίσει και η Λάσκαρη μετρούσε ήδη 16 χρόνια γάμου με τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο…


Η αποκάλυψη του προβλήματός της από την ίδια της τη μητέρα, την σόκαρε. Η Ζωή Λάσκαρη δεν της είχε πει ότι θα αποκαλύψει την «περιπέτεια» της. Η Μάρθα αιφνιδιάστηκε.

Η δημοσιοποίηση ενός τόσο σοβαρού και ευαίσθητου θέματος, απαιτούσε μεγάλο θάρρος και δύναμη, καθώς θα μπορούσε να στιγματίσει τόσο την ηθοποιό, όσο και τη νεαρή κοπέλα.

Η συζήτηση γύρω από το θέμα των ναρκωτικών, που ξεκίνησε με αφορμή τη συνέντευξη της Ζωής Λάσκαρη, τελικά βοήθησε και άλλους γονείς να συνειδητοποιήσουν, ότι δεν ήταν ένα θέμα- ταμπού, αλλά ένα κοινωνικό πρόβλημα, που με την κατάλληλη βοήθεια μπορούσε να λυθεί.

Ήταν η πρώτη φορά που ένας επώνυμος μιλούσε ανοικτά για τα ναρκωτικά μέσα στο σπίτι του και αυτό, σε πολλές οικογένειες που είχαν ανάλογο πρόβλημα, έδωσε θάρρος και παρηγοριά. Κυρίως όμως, μείωσε τον φόβο της κατακραυγής.


Ωστόσο, υπήρξαν και αυτοί που έκαναν πικρόχολα σχόλια… Πολλοί μίλησαν ακόμα και για διαφημιστικό κόλπο, λέγοντας πως το «άστρο» της Λάσκαρη είχε αρχίσει να δύει και η ηθοποιός χρειαζόταν κάτι, που θα την έφερνε ξανά στη δημοσιότητα. Η Μάρθα, παρά τη δυσαρέσκεια για τη συνέντευξη της μητέρας της, είχε δηλώσει: «Την ξέρω τη μάνα μου. Δε θα έκανε τίποτε σε βάρος μου, για προσωπικό της όφελος». Επίσης, η Ζωή Λάσκαρη ποτέ δεν ασχολιόταν πολύ με τους κατακριτές της… Τους άφηνε να λένε ότι ήθελαν και εκείνη ζούσε στο έπακρο τη ζωή της.
Τα συγκλονιστικά λεπτά της μητέρας Ζωής Λάσκαρη

Η Ζωή Λάσκαρη, λίγες μέρες μετά από την σοκαριστική αποκάλυψη για την Μάρθα έδωσε μία συγκλονιστική συνέντευξη μαζί με την κόρη της και τον Αλέξανδρο Λυκουρεζο στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Ενώπιος Ενωπίω». Κάποια στιγμή μίλησε για την ημέρα που αποφάσισε να βοηθήσει την κόρη της να ξεμπλέξει από τα ναρκωτικά. Αποκάλυψε τα δραματικά λεπτά που πέρασε η μάνα Ζωή Λάσκαρη με δάκρυα στα μάτια. «Έψαξα και βρήκα το τηλέφωνο της Ιθάκης. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ.

Σταθήκαν δίπλα μου από την πρώτη στιγμή. Εκεί πήρα την πρώτη ενημέρωση. Και το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να τρέξω εκεί. Δεν θέλω να δίνω συμβουλές, αλλά πιστεύω ότι μόνο αυτές οι κοινότητες με τους Συλλόγους Γονέων, μπορούν να βοηθήσουν, να στηρίξουν και να ενημερώσουν μία μάνα ή ένα πατέρα. Έτυχε πολλές φορές να έρχεται η μάνα στην Στροφή και ο πατέρας να είναι στη γωνία γιατί ντρεπόταν την κοινωνία. Και να μην έρχεται, να μην πλησιάζει.



Και τώρα θα της ομολογήσουμε και κάτι που δεν το ξέρει. Ήλθε η Μάρθα στο σπίτι και ήμασταν με τον πατέρα της και τον Αλέξανδρο. Και της είπαμε με τον πατέρα της: «ή αποφασίζεις να μπεις στην Στροφή ή φεύγεις από το σπίτι». Και μας ζήτησε η Μάρθα δυο ή τρεις ώρες χρόνο. Και έφυγε. Και της είπαμε ότι αν δεν είσαι στις δώδεκα η ώρα στο σπίτι η πόρτα δεν θα ανοίξει. Η Μάρθα τώρα το μαθαίνει. Είχαμε μπροστά το ρολόι και το μόνο που έκανα και εγώ και ο πατέρας της ήταν να παρακαλάμε τον Θεό να χτυπήσει το κουδούνι στις δώδεκα και να μπει μέσα η Μάρθα. Γιατί αλλιώς θα ήμασταν αναγκασμένοι και υποχρεωμένοι να της κλείσουμε την πόρτα. Και ευτυχώς δώδεκα παρά δυο το κουδούνι χτύπησε και μπήκε η Μάρθα μέσα».

«Η μητέρα μου, μου έδωσε μια κλωτσιά και με έριξε στον ωκεανό»

Ήταν μια εκπομπή, που καθήλωσε τους τηλεθεατές. Το θέμα των ναρκωτικών ήρθε στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, σε μια περίοδο που γινόταν μονόστηλο. Η Μάρθα επανέλαβε ότι δεν ήξερε τίποτα για τη συνέντευξη της μητέρας της και ότι δεν ήθελε να δημοσιοποιηθεί το πρόβλημά της. «Η μητέρα μου, μου έδωσε μια κλωτσιά και με έριξε στον ωκεανό», είπε χαρακτηριστικά η κοπέλα.

Παρόλα αυτά, η σχέση της με τη μητέρα της δεν διαταράχτηκε και παρέμεινε άριστη. Ενδεχομένως, η κοπέλα να γνώριζε ότι οι προθέσεις της μητέρας της ήταν να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο, γύρω από το σοβαρό θέμα των ναρκωτικών…


Η εμφάνιση της Μάρθας στην εκπομπή συζητήθηκε πολύ. Η τηλεθέαση έφτασε στο 70%. Όταν η κόρη της γνωστής ηθοποιού ανέφερε στον αέρα, ότι θα πρωταγωνιστούσε σε μια ταινία με θέμα τα ναρκωτικά, έδωσε άθελά της τροφή στους καχύποπτους, που έσπευσαν να κατηγορήσουν και πάλι τη Λάσκαρη ότι δημιούργησε το θέμα, για να προωθηθεί η ταινία. Φυσικά, ούτε ταινία γυρίστηκε και οι υπαινιγμοί ξεχάστηκαν, αφού πρώτα καταναλώθηκαν από τον κίτρινο Τύπο της εποχής.


Μετά την εκπομπή, η Μάρθα προσπάθησε τότε να δώσει μία πειστική απάντηση σε όσους την κατηγόρησαν, λέγοντας: «Με ενοχλεί φοβερά η ιδέα, ότι όλοι νομίζουν ότι όλα αυτά γίνανε για να διαφημιστεί η ταινία. Δεν είναι έτσι. Είναι μια ταινία που δε θα γίνει εδώ στην Ελλάδα. Και το σημαντικότερο, αφού θα γυριστεί τον Ιούνιο, τι νόημα μπορεί να έχει μια διαφήμιση από τώρα;». Περνώντας ο καιρός, το θέμα άρχισε σιγά- σιγά να ξεχνιέται, ώσπου κανείς πια δε μιλούσε γι’ αυτό. Παρά τον σάλο που δημιουργήθηκε, η υπόθεση δεν επηρέασε την ευαίσθητη ψυχολογία της νεαρής κοπέλας, η οποία παρέμεινε καθαρή και σύντομα έκανε δική της οικογένεια, χωρίς να απασχολήσει ποτέ την κοινή γνώμη. Το θέμα των ναρκωτικών έγινε, για εκείνη, μια κακή ανάμνηση και τίποτε περισσότερο.


Η σχέση της με τη μητέρα της δεν διαταράχθηκε ποτέ. Αντιθέτως, η Μάρθα έχει αναφέρει πολλές φορές, πόσο τη βοήθησε να ξεπεράσει το πρόβλημά της ενώ η Ζωή Λάσκαρη δεν έφυγε ποτέ από το πλευρό τόσο της ίδιας όσο και της εγγονής της Ζένιας.

Με πληροφορίες από mixanitouxronou.gr

Πηγή: newsit.gr