Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

Σάλος στον Βόλο – Στο πόδι η Europol: Τι έκανε 20χρονη πανούργα βαφτισιμιά στη νονά της

Τι έκανε 20χρονη πανούργα βαφτισιμιά στη νονά της;

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στην κοινωνία του Βόλου η αποκάλυψη ότι ο άνθρωπος που είχε ανοίξει τον δρόμο στους τρεις κακοποιούς, οι οποίοι εισέβαλαν τα ξημερώματα της Δευτέρας στο σπίτι μιας ανυπεράσπιστης ηλικιωμένης, ήταν η 20χρονη… βαφτισιμιά της, η οποία έδωσε το κλειδί του διαμερίσματος στον 30χρονο Ρομά σύντροφό της!

Η νεαρή Ελληνίδα βρίσκεται εκτός Ελλάδας τις τελευταίες μέρες και οι αστυνομικοί την αναζητούν για να εξηγήσει αν έδωσε το κλειδί εν γνώσει της ότι ο φίλος της επρόκειτο να ληστέψει τη νονά της.

Μάλιστα, η Ασφάλεια Βόλου έχει στείλει μέσω της Europol σήμα στις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας του εξωτερικού όπου βρίσκεται, ζητώντας να την εντοπίσουν.

Ωσπου να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις, δεν περιλαμβάνεται ακόμη στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος των τριών δραστών, στους οποίους ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση συμμορίας, ληστεία και κατοχή ναρκωτικών κατά περίπτωση και έχουν ήδη προφυλακιστεί.

Χαστούκια

Ο 30χρονος μικροπωλητής και πατέρας τριών παιδιών και άλλοι δύο 22χρονοι Ελληνες, ένας από τους οποίους είναι επίσης Ρομά, τρύπωσαν στο διαμέρισμα της 85χρονης στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στην παραλία του Βόλου. Οι δράστες αναστάτωσαν το σπίτι αναζητώντας χρήματα και, όταν ο θόρυβος ξύπνησε την 85χρονη, την ακινητοποίησαν με χαστούκια, απειλώντας τη ζωή της αν δεν τους έδινε χρήματα.

Η άτυχη ηλικιωμένη έδωσε στους τρεις κακοποιούς ένα τσαντάκι που είχε μέσα 1.100 ευρώ και εκείνοι το πήραν και εξαφανίστηκαν. Ομως το θύμα φέρεται ότι τους αναγνώρισε, καθώς δεν φορούσαν κουκούλες, και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας τους συνέλαβαν το ίδιο μεσημέρι.

Στην κατοχή τους και στα σπίτια τους κατασχέθηκαν μέρος των χρημάτων και το αντικλείδι που χρησιμοποίησαν, ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο και τρία κινητά, καθώς και 20,74 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη που είχε στην κατοχή του ο ένας 22χρονος.

Οι τρεις νεαροί ισχυρίστηκαν ότι έκαναν τη ληστεία επειδή βρίσκονται σε άθλια οικονομική κατάσταση, αλλά νόμιζαν πως η 85χρονη δεν βρισκόταν στο σπίτι και δεν άσκησαν βία σε βάρος της όταν την είδαν. Μετά τις απολογίες τους, προφυλακίστηκαν με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου.

Η απόφαση προκάλεσε ένταση στο δικαστικό μέγαρο, όπου οι συγγενείς του ενός 22χρονου που είχαν πάει για συμπαράσταση στράφηκαν εναντίον των δύο Τσιγγάνων, τους οποίους κατηγορούσαν ότι τον παρέσυραν.

Πηγή: fimes.gr