Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Ζωή Λάσκαρη: Τι συνέβη λίγες ώρες πριν φύγει από τη ζωή

Πέρασαν 24 ώρες από την είδηση του ξαφνικού θανάτου της Ζωής Λάσκαρη και ήδη άρχισαν να γίνονται γνωστές οι λεπτομέρειες από τις τελευταίες της ώρες στο σπίτι της στο Πόρτο Ράφτη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Έλλης Φεραίου για την εφημερίδα Spirto, στα 73 της χρόνια η ηθοποιός δεν αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας γι’ αυτό και οι δικοί της άνθρωποι σε καμία περίπτωση δεν περίμεναν να τη χάσουν κατά αυτόν τον τρόπο.

Το πρωινό της Παρασκευής, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος σηκώθηκε νωρίς για να πάει στο γραφείου παρά το γεγονός ότι το προηγούμενο βράδυ είχε αργήσει πολύ να επιστρέψει στο σπίτι. Η Ζωή Λάσκαρη δεν είχε ξυπνήσει ακόμα. Κάτι που του έκανε εντύπωση, καθώς εκείνη συνήθιζε να σηκώνεται πρώτη. Ωστόσο, ο ίδιος αποφάσισε να μην την ξυπνήσει, σκεπτόμενος πως μπορεί να ήταν κουρασμένη…

Ο γνωστός δικηγόρος έφυγε για το γραφείο του. Οι ώρες περνούσαν και η Ζωή δεν σηκωνόταν από το κρεβάτι. Γύρω στις 12 το μεσημέρι, η οικιακή βοηθός της οικογενείας πήγε στο δωμάτιό της, έχοντας ανησυχήσει. Καμία απάντηση. Τότε ήταν που αποφάσισε να μπει μέσα και να προσπαθήσει να την ξυπνήσει. Η Ζωή Λάσκαρη, όμως, δεν απαντούσε. Ούτε καν ανέπνεε.

Η οικιακή βοηθός σε άσχημη κατάσταση τηλεφώνησε στην κόρη της ηθοποιού, Μάρθα Κουτουμάνου, η οποία σε ελάχιστα λεπτά βρέθηκε στο σπίτι της μητέρας της. Ήταν εκείνη που κλήθηκε να ενημερώσει τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας για τον θάνατο της Ζωής. Σε κατάσταση σοκ τηλεφώνησε στον πατριό της, Αλέξανδρο Λυκουρέζο και την ετεροθαλή αδερφή της, Μαρία – Ελένη Λυκουρέζου.

Η οικογένεια έφτασε στο σπίτι, με την είδηση του θανάτου της Ζωής Λάσκαρη να γίνεται γνωστή μερικά λεπτά αργότερα…