Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Ζουμερά μάφινς με μήλο και σταφίδα

Υλικά για 4-6 άτομα.

1 κούπα χυμό πορτοκάλι

1 κούπα σπορέλαιο

1 κούπα ζάχαρη

2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1/4 κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουταλιά της σούπας κοφτή κανέλα

1 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού

Μισό φλιτζάνι του καφέ κονιάκ

Μια πρέζα αλάτι

2 κούπες ψιλοκομμένα μήλα

1 ½ κούπας σταφίδα ξανθή

Εκτέλεση


Ρίχνετε όλα τα υλικά σε μια λεκάνη, εκτός από το αλεύρι, το μπέικιν τις σταφίδες και τα μήλα και χτυπάτε με το σύρμα ή μίξερ χειρός για λίγο να λιώσει η ζάχαρη.

Προσθέτετε τo αλεύρι και ανακατεύετε με μια σπάτουλα ή με το μίξερ.

Ρίχνετε και τις σταφίδες μαζί με τα μήλα και ανακατεύετε να πάνε παντού.

Σε ταψάκι για κεκάκια βάζετε χάρτινες θήκες και γεμίζετε ¾ της κάθε υποδοχής.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 για 25 λεπτά περίπου.

Συνοδέψτε τα ιδανικά με παγωτό μόκα – κακάο.