Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

Απέραντη ΘΛΙΨΗ σε όλους - Πέθανε η «ΖΩΝΤΑΝΗ» ιστορία της Ελλάδας…

Ήταν παρών στα μεγαλύτερα γεγονότα, που έλαβαν χώρα στην Ελλάδα και τον κόσμο, τον αιώνα που μας πέρασε...

Έζησε τις πιο σημαντικές στιγμές της χώρας και ήταν μέχρι τώρα, η ζωντανή ιστορία της νεότερης Ελλάδας, αφού πέθανε πλήρης ημερών.

Στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν 13 και στον Β’, 35 ετών. Ένας αγρότης με καταγωγή από την Ηλεία, ο οποίος μεγάλωσε πέντε παιδιά μόνος του, αφότου έμεινε χήρος, παλεύοντας ενάντια σε όλες τις αντιξοότητες.

Όρθιος μέχρι πέρυσι, όταν η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και άρχισε να ταλαιπωρείται από προβλήματα που τον κατέβαλαν. Μετά από ένα χρόνο ταλαιπωρίας με την υγεία του, έφυγε τελικά από την ζωή σε ηλικία 112 ετών!

Ο λόγος για τον Θεόδωρο Μασούρα, ο οποίος, συνέχισε να γράφει ποιήματα καθώς είχε πνευματική διαύγεια που θα ζήλευαν κατά πολύ νεότεροί του.

Ποιήματα, που όπως αναφέρει το patrastv.gr, άφησε στα παιδιά, τα εγγόνια, τα δισέγγονα και τα τρισέγγονά του, τα οποία σπάραξαν στη κυριολεξία στη κηδεία του, καθώς ήταν ο αγαπημένος παππούς όλων.

Ο μπάρμπα Θόδωρος πέρασε στην ιστορία ως ένας από τους γηραιότερους ανθρώπους της χώρας.

Είναι χαρακτηριστικό, πως στο διαδίκτυο θεωρούν πως ένας Ιάπωνας που πέθανε το 2016 σε ηλικία 112 ετών ήταν ο γηραιότερος στον κόσμο…

Πηγή: tro-ma-ktiko