Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Οι «μαγικές» χρήσεις της στάχτης που πολλοί δεν γνωρίζουν

Μια από τις πιο κουραστικές δουλειές του χειμώνα στο σπίτι είναι το καθάρισμα του τζακιού και η απόμακρυνση της στάχτης από αυτό.

Αυτή όμως η στάχτη από τα ξύλα έχει πολλές χρήσεις στην καθημερινότητα, οι οποίες δεν περνάνε από το μυαλό μας. Δείτε παρακάτω πέντε «μαγικές» χρήσεις της...

1. Ένα δυνατό καθαριστικό

Από τη στάχτη μπορεί να φτιαχτεί ένα από τα καλύτερα απορρυπαντικά γενικής χρήσης. Καθαρίζει, λευκαίνει και απολυμαίνει πατώματα, τζάμια και ασημικά. Βράζουμε δύο με τρία κουταλάκια στάχτη σε ένα μπρίκι με νερό και μετά την σουρώνουμε και είναι έτοιμο.

2. Απομακρύνει τους λεκέδες

Σε αυτή την περίπτωση οι κινήσεις θα πρέπει να είναι άμεσες. Μόλις δημιουργηθεί ο λεκές θα πρέπει να τοποθετήσετε πάνω του αμέσως στάχτη και στην συνέχεια, μετά από 5 λεπτά να την αφαιρέσετε με ψίχα ψωμιού.

3. Καταπολεμά τις μυρωδιές

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να βάλουμε στάχτη πάνω σε ο,τιδήποτε μυρίζει άσχημα και έτσι απομακρύνουμε τις άσχημες οσμές. Την χρησιμοποιούμε ακόμα για να ξεμυρίσει το ψυγείο.

4. Προστατεύει τα φυτά από τον πάγο

Η στάχτη βοηθάει τα φυτά να μην παγώσουν τον χειμώνα αν ρίξετε πάνω τους μονάχα μια στρώση από αυτή.

5. Εντομοαπωθητικό

Η στάχτη απωθεί τα έντομα. Με την στάχτη απομακρύνονται από τον κήπο διάφορα έντομα και παράσιτα όπως γυμνοσάλιαγκες και σαλιγκάρια κ.ά.