Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

20 πράγματα που θα καταλάβουν μόνο όσοι είχαν αυστηρούς γονείς

Μπορεί κάποτε να είχατε την εντύπωση, ότι οι γονείς σας σας απαγόρευαν να κάνετε πολλά από τα πράγματα που θέλατε. Κατά πάσα πιθανότητα, όμως, οι περισσότεροι όταν κοιτάμε πίσω και θυμόμαστε τους αυστηρούς γονείς μας σχηματίζεται ένα χαμόγελο στα χείλη μας.

Δείτε παρακάτω 20 πράγματα που θα καταλάβουν τα παιδιά με αυστηρούς γονείς.

1. Ήσασταν αυτός που έφευγε πάντα πρώτος από τα πάρτι.

2. Το να ζητήσεις άδεια για να κοιμηθείς στο σπίτι ενός φίλου χρειαζόταν 37 ώρες νοητικής προετοιμασίας, λεπτομερή παρουσίαση του οικογενειακού δέντρου του φίλου και υπογεγραμμένο συμβόλαιο, ότι δεν θα πιείτε αλκοόλ και θα ξαπλώσετε στις 10.

3. Κάθε φορά που οι φίλοι σας έκαναν σχέδια για να μείνετε έξω μέχρι αργά το βράδυ ξέρατε, ότι οι γονείς σας θα πουν όχι γιατί χρειάστηκαν κυριολεκτικά 2-3 μέρες για να σκεφτούν αν θα σας αφήσουν να βγείτε.

4. Όταν θέλατε να ζητήσετε κάτι από τους γονείς σας το κάνατε πρώτα πρόβα στον καθρέπτη και σκεφτόσασταν όλες τις πιθανές απαντήσεις για να είστε προετοιμασμένοι.

5. Επίσης, έπρεπε να βρείτε την κατάλληλη στιγμή που θα είχαν καλή διάθεση για να τους ζητήσετε κάτι.

6. Πολλές φορές παίρνατε ένα πληγωμένο ύφος και αναστενάζατε, λέγοντας “Άστο καλύτερα…αφού θα πεις όχι” για να κερδίσετε την συμπόνια των γονιών σας και να σας κάνουν την χάρη που θέλετε.

7. Ρωτάγατε τους γονείς σας μόνο μια φορά για κάτι και πραγματικά δεν καταλαβαίνετε γιατί οι φίλοι σας σας έλεγαν “Ρώτησέ τους πάλι.”

8. Έπρεπε να διαλέξετε, αν θα βγείτε Παρασκευή ή Σάββατο, γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να σας αφήσουν να βγείτε και τις δυο μέρες.

9. Σας έπιανε πανικός όταν οι φίλοι σας άλλαζαν τα σχέδιά σας 10 φορές και έπρεπε να εξηγείτε τις αλλαγές στους γονείς σας κάθε φορά.

10. Λέγατε ψέματα συνέχεια για τα πάντα. Ακόμα το κάνετε.

11. Δεν βρίζατε ποτέ μέχρι να πάτε στο πανεπιστήμιο.

12. Ποτέ δεν κάνατε “Την Συζήτηση” με τους γονείς σας. Κατά πάσα πιθανότητα σας άφησαν ένα βιβλίο πάνω στο κρεβάτι για τις αλλαγές που θα συμβούν στο σώμα σας.

13. Οι οικογενειακές συζητήσεις περιστρέφονταν γύρω από ακαδημαϊκά θέματα και προγράμματα σπουδών και ποτέ για την κοινωνική ζωή ή προσωπικά θέματα.

14. Μέχρι και σήμερα αναρωτιέστε τι γνώμη θα έχουν οι γονείς σας για αυτά που φοράτε. Σε όλα τα σχολικά σας χρόνια η φούστα σας ήταν λίγο πιο κοντή από όσο έπρεπε.

15. Το να βάψετε τα μαλλιά σας σε ένα περίεργο χρώμα, να κάνετε τατουάζ ή να κάνετε δεύτερη τρύπα θα ήταν αφορμή για ομηρικούς καυγάδες.

16. Πάντα αλλάζατε κανάλι, αν έπαιζε κάποια πιο ερωτική σκηνή και έμπαιναν οι γονείς σας μέσα στο δωμάτιο.

17. Οι γονείς σας πάντα προσπαθούσαν να γράψουν σε περισσότερες σχολικές δραστηριότητες.

18. Οι κάλοι τρόποι ήταν το παν. Οι γονείς σας πάντα σας έλεγαν, ότι “δεν θέλουν να νομίζει ο κόσμος ότι έχετε μεγαλώσει χωρίς τρόπους.”

19. Ονειρευόσασταν για χρόνια να κάνετε αυθόρμητα σχέδια ως μια μορφή επανάστασης.

20. Ήσασταν πάντα προσεχτικοί με τα ανέκδοτα που λέγατε στους γονείς σας, γιατί αν το ανέκδοτο περιείχε κάποιο ανάρμοστο περιεχόμενο θα κατέληγε σε κήρυγμα και κατά πάσα πιθανότητα θα σας έστελναν στο δωμάτιό σας.

Πηγή: thoughtcatalog