Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2014

Απίστευτο: Ζήτησαν από πρεσβεία δάνειο για… να πληρώσουν ιερόδουλη

Πραγματικά απίστευτα είναι τα όσα ακούει η διπλωματική αντιπροσωπεία της Αυστραλίας στην Ταϊλάνδη, αλλά και σε άλλες χώρες του κόσμου!

Ιδού ένα παράδειγμα: Αυστραλός απευθύνθηκε στην πρεσβεία στην Ταϊλάνδη, ώστε να πάρει δάνειο και να πληρώσει μια ιερόδουλη. Μαζί του είχε και την ιερόδουλη.

Η επικεφαλής της διπλωματίας, Τζούλι Μπίσοπ, τόνισε ότι οι διπλωματικές αντιπροσωπείες είναι εκεί για να βοηθήσουν, αλλά και οι ίδιοι οι αυστραλοί οφείλουν να αναπτύξουν μια κουλτούρα υπευθυνότητας.

Μεταξύ των μέτρων που ενδεχομένως να ληφθούν είναι η παροχή πληροφοριών ή συμβουλών με την καταβολή χρηματικού ποσού.

«Το προσωπικό των διπλωματικών μας αντιπροσωπειών δεν είναι υποχρεωμένο να πληρώνει για να επισκευάζει τζετ σκι ή λάπτοπ. Ούτε βέβαια είναι υποχρεωμένο να παραχωρεί χώρους εντός της πρεσβείας σε πολίτες που θέλουν να κάνουν κάποια δουλειά» δήλωσε.

Η πρεσβεία στην Ταϊλάνδη δέχεται τα περισσότερα αιτήματα, καθώς η χώρα αποτελεί δημοφιλέστατο ταξιδιωτικό προορισμό για τους Αυστραλούς.

Άλλες πρεσβείες ή προξενείς με αντίστοιχα «χαριτωμένα» αιτήματα είναι του Λος Αντζελες, της Μανίλα στις Φιλιππίνες και του Ντουμπάι.

kontranews.gr