Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Η εξαφάνιση που ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ την Ρόδο! Έπεσε για ψαροντούφεκο και αναζητείται εδώ και δύο χρόνια!

Παρατείνεται η αγωνία για την τύχη του 61χρονου ψαροντουφεκά, που αγνοείται από την 28η Αυγούστου του 2012 και που φέρεται, σύμφωνα με οικείους του αλλά και με πρόταση που εισήγαγε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου η Αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Μαρία Σοφία Βαΐτση, να δολοφονήθηκε από έναν 42χρονο Αλβανό.

Το Δικαστικό Συμβούλιο, που μελέτησε την δικογραφία που σχηματίστηκε, αποφάσισε να παύσει προσωρινά την ασκηθείσα ποινική δίωξη κατά του κατηγορουμένου για την πράξη της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, καθώς έκρινε ότι υφίστανται μεν ενδείξεις, αλλά αυτές δεν είναι ικανές να τον οδηγήσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, περιγράφει το ιστορικό της υπόθεσης ως εξής: ο κατηγορούμενος, το μεσημέρι της 28ης Αυγούστου 2012, μετέβη μαζί με τον Κωνσταντίνο Οίκουτα στη θαλάσσια περιοχή του Πρασονησίου για υποβρύχια αλιεία, δραστηριότητα που συνήθιζαν να ασκούν παρέα, καθώς συνδέονταν μεταξύ τους, με στενή φιλή σχέση.

Η σύζυγος του Κωνσταντίνου Οίκουτα κατέθεσε προανακριτικά ότι, όταν ο σύζυγος της έφυγε από την οικία τους για να μεταβεί στο Πρασονήσι, της εκμυστηρεύτηκε ότι μαζί τους θα πήγαιναν για ψάρεμα και δύο φίλοι του κατηγορουμένου, υπήκοοι Αλβανίας. Μάλιστα, επειδή, όπως της δήλωσε, δεν τους εμπιστευόταν, της άφησε μία επαγγελματική κάρτα του και κάποια χρήματα που έφερε επάνω του.

Ο κατηγορούμενος, πάντως, ενώ αρχικά παραδέχτηκε ότι θα τους συνόδευαν για ψάρεμα και δύο φίλοι του, απολογούμενος, ενώπιον του Ανακριτή, το αρνήθηκε. Φτάνοντας στο Πρασονήσι, οι δύο φίλοι ξεκίνησαν το ψάρεμα και υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Κωνσταντίνος Οίκουτας εξαφανίστηκε, έκτοτε δε η τύχη του αγνοείται, καθώς ουδέποτε επέστρεψε στο σπίτι του ούτε τον είδε ή επικοινώνησε οποιοσδήποτε μαζί του.
Ο κατηγορούμενος φέρεται να είναι ο τελευταίος άνθρωπος που τον είδε πριν την εξαφάνισή του. Περιγράφοντας στους συγγενείς του αγνοούμενου τα περιστατικά που έλαβαν χώρα εκείνο το απόγευμα, ισχυρίστηκε ότι, κατά τη διάρκεια του ψαρέματος, κι ενώ αμφότεροι περπατούσαν αντικριστά μέσα στη θάλασσα, με τη στάθμη του νερού ν’ ανέρχεται στα γόνατα του Κωνσταντίνου Οίκουτα και στο στήθος του ίδιου, ο ίδιος (κατηγορούμενος) χτυπήθηκε από υποθαλάσσιο ρεύμα, με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του, να πέσει στη θάλασσα, να παρασυρθεί αρκετά μέτρα στο εσωτερικό της και ν’ απομακρυνθεί έτσι από το φίλο του, χάνοντας έκτοτε και τα ίχνη του.

Πηγή: dimokratiki.gr