Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014

Το Ισλαμικό Κράτος ανατίναξε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στη Μοσούλη

Στις 24 Νοεμβρίου το Ισλαμικό Κράτος ανατίναξε την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και το παρακείμενο γυναικείο μοναστήρι στη Μοσούλη του βόρειου Ιράκ, συνεχίζοντας την ισοπέδωση χριστιανικών ναών και ιερών τόπων που έχει ξεκινήσει από τις αρχές Ιουνίου όταν κατέλαβε την πόλη.

Σύμφωνα με το Rudaw, το κουρδικό ειδησεογραφικό δίκτυο, το Ισλαμικό Κράτος έχει καταστρέψει μέχρι στιγμής σιιτικά τζαμιά, αρχαιολογικούς χώρους και τον τάφο του Προφήτη Ιωνά.

Κάτοικοι της Μοσούλης είπαν ότι την ώρα που κατεδαφιζόταν ο ναός του Αγίου Γεωργίου από τα τζαμιά της πόλης ακουγόταν η ιαχή «Αλλάχ Ακμπάρ».

Ο Σάντ Μαμουζίν, ο επικεφαλής του Κουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος στη Μοσούλη, είπε ότι το Ισλαμικό Κράτος ξεκίνησε τη συστηματική καταστροφή ναών και τζαμιών όταν είδε να μειώνεται η δημοτικότητά του μεταξύ των σουνιτών της πόλης μετά τις αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε ο Συνασπισμός που ηγούνται οι ΗΠΑ σε διάφορα σημεία της πόλης.

Στις 14 Οκτωβρίου το Arutz Sheva μετέδωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος κήρυξε επίσημα τον πόλεμο στον Χριστιανισμό εκφράζοντας την επιθυμία του να κατακτήσει τη Ρώμη και να συνθλίψει τον σταυρό.