Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Το πείραμα που ΣΟΚΑΡΕΙ!! - ΔΕΙΤΕ πόσο ΑΠΑΘΕΙΣ είναι κάποιοι μπροστά στο ΒΙΑΣΜΟ!!

Με αφορμή τη νέα επίθεση βιασμού σε εξάχρονο κοριτσάκι στην Ινδία, ανακαλύψαμε ένα πρόσφατο κοινωνικό πείραμα που πραγματοποιήθηκε στο Νέο Δελχί. Ποιες είναι οι αντιδράσεις των περαστικών απέναντι στις φωνές μίας γυναίκας;

Οργή έχει προκαλέσει η πρόσφατη αποκάλυψη ενός ακόμη βιασμού σε περιοχή της Ινδίας με θύμα ένα εξάχρονο κοριτσάκι. Παρότι η επίθεση σημειώθηκε στις αρχές του μήνα, η οικογένεια του θύματος αντιλήφθηκε το γεγονός πρόσφατα, όταν η μικρή άρχισε να παραπονιέται για έντονους πόνους στο στομάχι οι οποίοι την οδήγησαν στο νοσοκομείο. Οι δράστες, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, είναι ο φύλακας του σχολείου στην πόλη Μπανγκαλόρ και ένας γυμναστής.

Μετά το περιστατικό, πολλοί γονείς συγκεντρώθηκαν έξω από το σχολείο, προσπαθώντας να μπουν μέσα στο κτίριο, φωνάζοντας συνθήματα. Σε μία χώρα, όπως η Ινδία, δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται ένας βιασμός. Τα περιστατικά βίας τείνουν να καταστήσουν τις επιθέσεις εναντίων των γυναικών σε ένα σύνηθες φαινόμενο που στο τέλος, δεν θα προκαλεί καμία εντύπωση.

Όπως έχει σημειώσει άλλωστε, σε συνέντευξή της, στην εφημερίδα Telegraph, η ακτιβίστρια των γυναικείων δικαιωμάτων της Ινδίας, Ranjana Kumari, "Δυστυχώς, υπάρχει ακόμα σε αρκετούς το σκεπτικό ότι η γυναίκα κάτι πρέπει να έχει κάνει για να αξίζει την επίθεση". Με αυτόν τον τρόπο, η Kumari σκιαγραφεί το προφίλ κάποιων πολιτών που δείχνουν αδιαφορία απέναντι σε όσα συμβαίνουν στις γυναίκες της χώρας της.

Με το σκεπτικό ότι η προσοχή του κόσμου πρέπει να στραφεί στο βίαιο φαινόμενο που έχει στιγματίσει μεγάλος μέρος της κοινωνίας στην Ινδία, μία ινδική ακτιβιστική οργάνωση, η YesNoMaybe, προχώρησε τον προηγούμενο μήνα, στην εφαρμογή ενός κοινωνικού πειράματος με σκοπό να αναδείξει το ενδιαφέρον ή την αδιαφορία απέναντι σε ένα αληθοφανές περιστατικό. Σε έναν από τους δρόμους στο Νέο Δελχί, μία γυναίκα ξαφνικά ακούγεται να ουρλιάζει μέσα από ένα φορτηγάκι με φιμέ παράθυρα.

Οι αντιδράσεις των περαστικών ποικίλλουν. Πολλοί άνδρες αδιαφορούν, άλλοι κοντοστέκονται αλλά συνεχίζουν την πορεία τους, ενώ μία μικρή αλλά υπαρκτή μειοψηφία ανδρών προσπαθούν να βοηθήσουν. Μάλιστα, ένας ηλικιωμένος άνδρας χτυπάει το φορτηγάκι με το μπαστούνι του, ενώ κάποιος άλλος προσπαθεί να εισέλθει μέσα στο φορτηγό, προκειμένου να βοηθήσει την γυναίκα, της οποίας οι φωνές ενώ πείθουν ότι είναι αληθινές, ακούγονται στην πραγματικότητα, από μαγνητόφωνο.

Το βίντεο αποκαλύπτει πως, ενώ τα τελευταία χρόνια, η αναφορά ομαδικών βιασμών, που συχνά καταλήγουν στο θάνατο, είναι εκτεταμένη από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, εξακολουθεί να υπάρχει ένα είδος απάθειας για τη σεξουαλική βία κατά των γυναικών. Πάρα τις επικρίσεις που δέχτηκε από ορισμένους, η οργάνωση με την δικαιολογία ότι παρουσιάζει την Ινδία ως "την πρωτεύουσα των βιασμών όλου του κόσμου", η ίδια υποστηρίζει πως οφείλουν να γίνουν πολύ περισσότερα για την καταπολέμηση του προβλήματος στις πόλεις της Ινδίας.

"Ακούμε για κάποιο βιασμό κάθε ημέρα στην Ινδία, κάτι που οδηγεί σε εκτεταμένες διαμαρτυρίες. Χιλιάδες άνθρωποι συμμετέχουν σε πορείες διαμαρτυρίας υπό το φως των κεριών, αλλά μόνο ελάχιστοι άνθρωποι ενδιαφέρονται πραγματικά. Γι' αυτό και προσπαθήσαμε να βρούμε πόσοι άνθρωποι θα είχαν την διάθεση να βοηθήσουν πραγματικά, αν κάποια γυναίκα είχε πρόβλημα".

Ας παρακολουθήσουμε το "πείραμα του βιασμού" σε μία χώρα όπου το φαινόμενο πρωτοστατεί.


Πηγή