Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014

Πώς μπορείτε να έχετε δωρεάν WIFI στην Ελλάδα

Την ώρα, που συχνά αναζητάτε τις καλύτερες προσφορές για ίντερνετ στο σπίτι και στο κινητό σας, δείτε μερικές συμβουλές για το... πώς μπορείτε να βρείτε δωρεάν wi - fi.

Υπάρχουν ορισμένοι τρόποι να το επιτύχετε αυτό. Επισημαίνουμε ενδεικτικά ορισμένους από αυτούς:

1. Yπάρχουν στην περιοχή σας πολλές επιχειρήσεις που έχουν δωρεάν wi-fi Internet , όπως τα McDonald’s και τα Starbucks.

2. Το Wefi είναι ένα website που στην πραγματικότητα δείχνουν στο χάρτη μέρη με δωρεάν wi-fi. To WeFi είναι επίσης διαθέσιμο σε smart phone app για iPhone και Android, ώστε να μην είστε ποτέ χωρίς WeFi.

3. Κρυμμένα Διίκτυα (Hidden Networks) –Υπάρχουν smart phone apps που μπορούν να σας βοηθήσουν ν’ ανακαλύψετε τα κρυμμένα δίκτυα! Αυτά τα κρυμμένα hot spots περιλαμβάνουν καταστήματα ηλεκτρονικών και αεροδρόμια.

4. Αναζητήστε τα σωστά site– Μερικά sites δεν παρέχουν πλήρη πρόσβαση στο Internet, αλλά αν ψάχνεις για Wi-Fi απλά για να περάσεις την ώρα σου, αυτό είναι μία καλή λύση. Για παράδειγμα, η Delta airlines προσφέρει in-flight Wi-Fi, αλλά δίνει πρόσβαση μόνο σε συγκεκριμένα sites, όπως το Amazon, WSJ και People Magazine.

5. Loyalty Programs : Μπορείτε να γραφτείτε σε loyalty programs, ειδικά στα αγαπημένα σας ξενοδοχεία. Συνιστάται να έχετε μία χωριστή ηλεκτρονική διεύθυνση για αυτά τα loyalty programs, προκειμένου να αποφεύγετε το spam.

6. Coupons – Μπορείτε να βρείτε κουπόνια για δωρεάν Wi-Fi σε συγκεκριμένα μέρη. Websites, όπως το www.retailmenot.com, αποτελούν σπουδαία πηγή για κωδικούς κουπονιών (coupon codes) για Wi-Fi και πολύ περισσότερα.

7. MAC spoofing – Αυτή η τεχνική αφορά στους περισσότερο ειδικούς με την τεχνολογία. Αρκετά Wi-Fi hotspots σας δίνουν free access, αλλά μόνο για μερικά λεπτά ή ώρες. Για να το ξεπεράσετε αυτό, μπορείτε απλά να κάνετε spoof το MAC address σας, επισκεπτόμενοι τη σελίδα:

http://lifehacker.com/5916339/circumvent-wi+fi-time-limits-at-coffee-shops-by-spoofing-your-mac-address

8. Cable Company Wi-Fi – Μπορεί να εκπλαγείτε αν παρατηρήσετε ότι αν έχετε καλωδιακή τηλεόραση στο σπίτι, τότε είναι πολύ πιθανό να έχετε και δωρεάν wi-fi hot spots γύρω από την περιοχή σας.

Προσοχή!

Να θυμάστε ότι όταν μπαίνετε σε δημόσιο Wi-Fi network, θέτετε όλα τα προσωπικά σας δεδομένα στη δημόσια σφαίρα.

Β. Δωρεάν Wifi στην Ελλάδα:

Στην Ελλάδα τώρα, μια νέα πρωτοποριακή ξεκίνησε ο ΟΤΕ σε συνεργασία με το παγκόσμιο δίκτυο της Fon όπου μας δίνει δωρεάν ίντερνετ όπου και να βρισκόμαστε αρκεί να είμαστε συνδρομητές του.

Αγοράζοντας τον εξοπλισμό για ίντερνετ στο σπίτι με το OTE Double Play εκπέμπει 2 διαφορετικά σήματα WiFi ενα ιδιωτικό, για χρήση από τον κάτοχο της τηλεφωνικής γραμμής και μόνο και ένα δημόσιο, προσβάσιμο από άλλους συνδρομητές ΟΤΕ Double Play.

Με το ΟΤΕ My WiFi δημιουργείται ένα δίκτυο φτιαγμένο από τους ίδιους τους χρήστες, οι οποίοι παρέχουν ένα μικρό μέρος της σύνδεσής τους στο παγκόσμιο δίκτυο των WiFi FonSpots, με αντάλλαγμα την πρόσβαση σε αυτό εντελώς δωρεάν, σε περισσότερα από 12.000.000 σημεία σε όλον τον κόσμο!

Έτσι το WiFi που έχουν πρόσβαση και άλλοι συνδρομητές θα μπορούν όπου και να βρίσκονται βάζοντας το username και το password του ΟΤΕ που έχουν να συνδέονται και να χρησιμοποιούν άλλα δίκτυα δωρεάν.

Η σύνδεση για τους πελάτες OTE Double Play, είναι απλή:

Αναζητείς στη συσκευή σου (smartphone, tablet, laptop κλπ) ένα ασύρματο δίκτυο WiFi με το όνομα (SSID) «OTE WIFI FON»
Επιλέγεις «Σύνδεση»
Ανοίγεις τον browser που χρησιμοποιείς για το Internet και στη σελίδα που εμφανίζεται
Πληκτρολογείς το username & password της OTE σύνδεσής σου…και συνδέθηκες!

news.gr