Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Μικρό crossover από τη Renault

Η Renault ετοιμάζει για το 2016 την έκδοση παραγωγής του Kwid concept.

Η γαλλική εταιρεία θεωρεί, προφανώς, πως υπάρχει χώρος στην γκάμα της για ένα ακόμα crossover, το οποίο θα τοποθετηθεί κάτω από το Captur. Ετοιμάζουν, λοιπόν, ένα όχημα στηριζόμενοι στο πρωτότυπο Kwid των 3,6 μ.

Το μοντέλο παραγωγής αναμένεται να μεγαλώσει, αγγίζοντας τα 4 μ., αλλά και πάλι θα είναι μικρότερο κατά 120 χλστ. περίπου από το Captur, το οποίο στηρίζεται στο Clio. Η τιμή του, τέλος, υπολογίζεται πως θα είναι χαμηλότερη κατά 20-30% χαμηλότερη από εκείνη του Captur.

Πιθανό θεωρείται να διατηρηθεί και το όνομα «Kwid», αν και η μορφή του δεν πρόκειται να είναι τόσο φουτουριστική όσο εκείνη του concept.

Ενδεχομένως να επιλεγεί το 3θυρο αμάξωμα, ενώ κατά τα φαινόμενα θα παραμείνουν το στρογγυλεμένο σουλούπι και τα πλαστικά προστατευτικά του αμαξώματος, το οποίο θα έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος.

Κάτω από το καπό του θα φέρει πιθανότατα μικρού κυβισμού αποδοτικούς κινητήρες, όπως το 3κύλινδρο TCe turbo μοτέρ του Twingo των 90 ίππων και 135 Nm, αλλά και την ατμοσφαιρική SCe εκδοχή του, η οποία αποδίδει 70 ίππους και 91 Nm.









Πηγή: autotriti.gr