Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ: Πεζοδρόμια... σκοτώστρες στη Ρόδο με κακοτεχνίες και ... παγίδες

Για… γέλια είναι η επισκευή των πεζοδρομίων που έγινε πίσω από το κτίριο της περιφέρειας. Μόνο σύγχρονα πεζοδρόμια και μάλιστα ενός τουριστικού θέρετρου δε θυμίζουν έτσι όπως έγιναν, αφού δε χρειάζεται να είναι κανείς… ειδικός για να διαπιστώσει ότι πρόκειται για εξόφθαλμη κακοτεχνία.

Πρόκειται για τα πεζοδρόμια που περικλείουν ένα από τα παρτέρια και τα οποία σκάφτηκαν και έμειναν έτσι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Για το θέμα των σκαμμένων και σπασμένων πεζοδρομίων είχε γράψει η «Ρ» λίγες μέρες πριν την επίσκεψη του ευρωπαίου επιτρόπου Γιοχάνες Χαν, επισημαίνοντας ότι το παραλιακό μέτωπο παρουσιάζει μία απαράδεκτη εικόνα.

Μέσα στην εβδομάδα έγινε… ασφαλτόστρωση των πεζοδρομίων όμως η προχειροδουλειά είναι κάτι που δεν κρύβεται. Η άσφαλτος έπεσε χωρίς προηγουμένως να έχουν διαμορφωθεί όπως έπρεπε τα τσιμεντένια στηθαία που τα περικλείουν.

Σε πολλά σημεία αυτά είναι τεμαχισμένα και το μόνο που έγινε ήταν να ενωθούν τα κομμάτια πρόχειρα ενώ όπου δεν υπήρχε τσιμέντο, τοποθετήθηκε… άσφαλτος!

Εκτός των άλλων ο τρόπος με τον οποίο έγινε η ασφαλτόστρωση, χειροτέρεψε ακόμα περισσότερο την εικόνα που παρουσίαζε το παρτέρι, αφού η μαύρη όψη του προσβάλλει το τοπίο και την ιστορία των μνημείων.

Πάντως είτε είναι μόνιμο είτε πρόχειρο αυτό το έργο δεν προκάλεσε μόνο τη χλεύη των ντόπιων αλλά και των ξένων που κι εκείνοι φωτογράφιζαν τα πεζοδρόμια, γιατί προφανώς η κακοτεχνία ή η προχειρότητα έβγαζε μάτι.

Δείτε τις φωτογραφίες:







Πηγή: rodiaki.gr