Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014

Λέτε, να πουν: Κυρία Μέρκελ, ιδού η Αποικία σας;


Οι αυτοδιοικητικές εκλογές απέδειξαν εκ νέου ότι, έχουν τη δική τους λογική.

Εντυπωσιακή η επίδοση των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στην Αθήνα και την Αττική -εκεί που έδωσε χαρακτηριστικά αλλαγής και ανατροπής και ζει σχεδόν η μισή Ελλάδα της κρίσης.

Για πρώτη φορά εκτός διεκδίκησης του πρώτου Δήμου και της πρώτης περιφέρειας η ΝΔ.

Στην υπόλοιπη χώρα τα εκλογικά αποτελέσματα δίνουν τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να υποστηρίξει ότι, άντεξε και πέτυχε το δίλημμα σταθερότητας της υποτέλειας και εξαθλίωσης. Εκτός από το στοιχείο της καταδίκης ή επιβεβαίωσης της βάρβαρης Μνημονιακής πολιτικής καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισαν οι προσωπικότητες των υποψηφίων, οι τοπικές ιδιαιτερότητες, οι προσωπικοί μηχανισμοί, οι προσωπικές σχέσεις και συμπάθειες και τα τοπικά δίκτυα εκλογικής επιρροής, ή αλλιώς τα τοπικά κέντρα Διαπλοκής.

Ειδικότερα για τον ΣΥΡΙΖΑ βάρυνε δυσάρεστα το γεγονός της επιλογής υποψηφίων με βάση το «ISO Λαφαζάνη» και με όρους αγοροφοβίας.

Η αποχή, δυστυχώς, αναδείχτηκε πρώτη δύναμη, αφού κυμάνθηκε σε ποσοστά πάνω από 40%, ενώ η ισχυροποίηση της Χρυσής Αυγής στο Λεκανοπέδιο δείχνει, πως μεγάλη μερίδα πολιτών (ένας στους δέκα) εξακολουθούν να γυρίζουν την πλάτη στα όσα αποτρόπαια τη βαραίνουν.

Τα σπουδαία στην αναμέτρηση της επόμενης Κυριακής με τις ευρωεκλογές, από τις οποίες θα εξαχθεί το αυθεντικό και αδιαμφισβήτητο πολιτικό μήνυμα. Αν, δηλαδη, οι Σαμαράς και Βενιζέλος, θα μπορέσουν να πουν: Κυρία Μέρκελ, ιδού η Αποικία σας...

Υ.Γ. Σύμπτωση κι αυτή! Από τη ραδιοφωνική συχνότητα ακούγεται, τώρα, η «μπαλάντα του κυρ Μέντιου»: Άιντε θύμα άιντε ψώνιο άιντε σύμβολο αιώνιο αν ξυπνήσεις μονομιάς θα `ρθει ανάποδα ο ντουνιάς.

pontikosnews.blogspot.gr