Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014

Πυροβολισμοί έξω από το κοινοβούλιο της Λιβύης

Πυροβολισμοί «που ακούστηκαν σε απόσταση χιλιομέτρων» ακολούθησαν έπειτα από συγκέντρωση ενόπλων έξω από το... κοινοβούλιο της Λιβύης, στην Τρίπολη, σύμφωνα με δημοσιογράφο του πρακτορείου Associated Press.

Όπως ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός της χώρας Alahrar, πριν ανοίξουν πυρ οι άνδρες παραστρατιωτικής ομάδας, που δεν έχει διευκρινιστεί η ταυτότητά τους, υπήρχαν αναφορές από βουλευτές ότι αναμένεται επίθεση στο κοινοβούλιο.

Όλα αυτά την ώρα που το αιματοκύλισμα στη χώρα συνεχίζεται κι ενώ το Κογκρέσο καταγγέλλει απόπειρα πραξικοπήματος.

Από τις συγκρούσεις της Παρασκευής στη Βεγγάζη, στην ανατολική Λιβύη, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 79 άνθρωποι και 141 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το βράδυ του Σαββάτου το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Ο Χαλίφα Χάφταρ, στρατηγός εν αποστρατεία ο οποίος είχε πάρει μέρος στην εξέγερση εναντίον του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011, εξαπέλυσε την Παρασκευή μία επιχείρηση εναντίον ομάδων τις οποίες αποκάλεσε «τρομοκρατικές» στη Βεγγάζη, προπύργιο πολλών ένοπλων ισλαμιστικών πολιτοφυλακών.

Στο μεταξύ, η Τρίπολη χαρακτήρισε την επιχείρηση «μια δράση εκτός της κρατικής νομιμότητας και πραξικόπημα», σύμφωνα με ανακοίνωση που διάβασε ο πρόεδρος του Γενικού Εθνικού Κογκρέσου (κοινοβούλιο) Νούρι Αμπού Σάχμεϊν.

«Όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτή την απόπειρα πραξικοπήματος θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», προειδοποίησε.