Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014

Μούμια 7.000 ετών ανακάλυψαν μαθητές στη Χιλή

H σχολική εκδρομή κατέληξε σε αρχαιολογική ανακάλυψη. Ομάδα μαθητών από τη Χιλή εντόπισαν μια μούμια ηλικίας 7.000 ετών στην περιφέρεια Αρίκα στα βόρεια της χώρας, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η μούμια ανήκει στον πολιτισμό Τσιντσόρο.Σύμφωνα με την εφημερίδα La Tercera, η ανακάλυψη έγινε τυχαία το Σάββατο στη διάρκεια ενός σχολικού περιπάτου του εργαστηρίου αρχαιολογίας της Αμερικανικής Σχολής στο Μόρο δε Αρίκα, έναν απότομο λόφο που βρίσκεται στην πόλη Αρίκα, 2.000 χλμ. βόρεια του Σαντιάγο.


Φήμες έκαναν λόγο πρόσφατα για αρχαιολογικά κατάλοιπα που ήρθαν στο φως μετά τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 8,2 βαθμών στις αρχές Απριλίου, ο οποίος προκάλεσε τον θάνατο έξι ανθρώπων στην περιοχή.


Η ανακάλυψη αυτή "υπογραμμίζει την ανάγκη η περιοχή αυτή να προστατευθεί καθώς κάτω από αυτή υπάρχει ένα μεγάλο προαποικιακό νεκροταφείο", δήλωσε ο Χανς Νέιρα, ο εκπαιδευτικός που οργάνωσε την εκδρομή.


Ο Νέιρα ίδρυσε την Ακαδημία Αρχαιολογίας μόλις πριν από δυο μήνες με στόχο να βοηθήσει τα παιδιά της περιοχής που προέρχονται από πολύ φτωχές οικογένες και να τους εμφυσήσει το σεβασμό στην πολιτιστική κληρονομιά. Oπως φαίνεται, οι κόποι του ήδη αποδίδουν καρπούς.

anekshghta.blogspot.gr