Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Αντάρτες στο Μάλι κρατούν ομήρους 30 κυβερνητικούς υπαλλήλους

Οι αντάρτες Τουαρέγκ του MNLA και «τρομοκράτες» κρατούν ομήρους 30 κυβερνητικούς υπαλλήλους στο Κιντάλ, στο...
βόρειο τμήμα του Μάλι, έπειτα από τις χθεσινές συγκρούσεις με τις δυνάμεις του στρατού της χώρας, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση.

Το Σάββατο, οι αντάρτες Τουαρέγκ εξαπέλυσαν επίθεση κατά του γραφείου του κυβερνήτη, η οποία συνέπεσε με την πρώτη επίσκεψη του πρωθυπουργού Μούσα Μάρα στο Κιντάλ, από την ανάληψη των καθηκόντων του, τον περασμένο μήνα. Ακολούθησαν συγκρούσεις με τις στρατιωτικές δυνάμεις του Μάλι.

Μετά τις συγκρούσεις στο Κιντάλ ανάμεσα στον στρατό και δυνάμεις του Εθνικού Κινήματος για την Απελευθέρωση του Αζαουάντ (MNLA), συνεπικουρούμενες από τρομοκρατικές ομάδες, «οι στρατιώτες ανακατέλαβαν όλα τα κτήρια της διοίκησης εκτός του κυβερνείου, όπου Τουαρέγκ και τρομοκράτες κρατούν ομήρους 30 κυβερνητικούς υπαλλήλους», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Άμυνας, το οποίο διευκρινίζει ότι κατά τις συγκρούσεις σκοτώθηκαν 36 άνθρωποι, ανάμεσά τους οκτώ στρατιώτες.

Το Μάλι βρίσκεται σε πόλεμο με τους αυτονομιστές Τουαρέγκ, είχε ανακοινώσει προηγουμένως ο πρωθυπουργός Μούσα Μάρα.

«Λαμβάνοντας υπ’ όψιν αυτήν την πράξη κήρυξης πολέμου, η Δημοκρατία του Μάλι βρίσκεται σε πόλεμο» δήλωσε ο πρωθυπουργός από τη στρατιωτική βάση του Κιντάλ, όπου αναγκάσθηκε να βρει καταφύγιο.