Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Έφτασε και το 20% ο Κασιδιάρης – Περισσότερες από 400.000 ψήφους η Χρυσή Αυγή

Το 16,1% του Ηλία Κασιδιάρη στην Αθήνα ήταν για πολλούς η δεύτερη μεγάλη έκπληξη... των εκλογών ύστερα απ' την πρωτιά Σακελαρίδη.

Ωστόσο με ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη κάποιοι διαπιστώνουν ότι ο υποψήφιος του κόμματος για την Αθήνα σε κάποια δημοτικά διαμερίσματα ξεπέρασε ακόμη και το 20%, ενώ η Ελληνική Αυγή πανελλαδικά μετά τις χθεσινές περιφερειακές εκλογές μετράει περισσότερες από 400.000 ψήφους. Παρά τις διώξεις και την κατακραυγή ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής σε περιοχές όπως τα Κάτω Πατήσια, ο Κολωνός, η Ακαδημία Πλάτωνος και ο Άγις Μελέτιος που ανήκους στο 4ο δημοτικό διαμέρισμα συγκέντρωσε ποσοστό 20%.

Στις περιοχές της Κυψέλης, της Πλατείας Αμερικής και Αττικής ο Η. Κασιδιάρης είχε ποσοστό 18,8, ενώβ στο 5ο δημοτικό διαμέρισμα που περιλαμβάνει τα Πατήσια, την περιοχή του Κολιάτσου, τον Άγιο Ελευθέριο και τη Ριζούπολη συγκέντρωσε ποσοστό 16,2%.



Δεν είναι όμως μόνο ο δήμος της Αθήνας. Στην περιφέρεια ο Ηλίας Παναγιώταρος κέρδισε περισσότερες από 174.000 ψήφους και συνολικά σε όλη τη χώρα στις περιφερειακές εκλογές η Χρυσή Αυγή (ως Ελληνική Αυγή) συγκέντρωσε περισσότερες από 430.000 ψήφους, ενώ μάλιστα δεν είχε συμμετοχή σε μία από τις 13 περιφέρειες της χώρας.

Στόχος του κόμματος πάντως παραμένουν οι ευρωεκλογές όπου βασική επιδίωξη είναι η Χρυσή Αυγή να επιτύχει αριθμό ψήφων κοντά στο μισό εκατομμύριο, όπως δηλαδή και στις βουλευτικές εκλογές του 2012.

toparakseno.blogspot.gr