Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

H Amazon δημιουργεί 7.000 νέες θέσεις εργασίας

Η αμερικανική εταιρεία-γίγαντας της λιανικής στο Διαδίκτυο Amazon ανακοίνωσε ότι προσλαμβάνει 7.000 υπαλλήλους στις ΗΠΑ, πριν την επικείμενη επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σε ένα από τα κέντρα λήψης παραγγελιών της εταιρείας. Σε ανακοίνωσή της, η Amazon εξήγησε πως 5.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης πρόκειται να δημιουργηθούν στα κέντρα εκπαίδευσης «προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση από πλευράς των καταναλωτών» και πως θα προσληφθούν επιπλέον 2.000 υπάλληλοι για να καλύψουν θέσεις πλήρους, ή μερικής απασχόλησης για την εξυπηρέτηση των πελατών.

Η αμερικανική Amazon, η οποία εδρεύει στο Σιάτλ, υπενθύμισε πως ήδη έχει δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας, μέσα από τα κέντρα παραγγελιών, ή παροχής υπηρεσιών στους καταναλωτές, τα τελευταία χρόνια.

«Μόνον κατά το περασμένο έτος, η Amazon άνοιξε οκτώ κέντρα διαχείρισης παραγγελιών στις ΗΠΑ, το οποίο μεταφράζεται σε χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στις τοπικές κοινότητες» που φιλοξενούν τα κέντρα, τονίσθηκε στο ίδιο ανακοινωθέν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα επισκεφθεί το κέντρο διαχείρισης παραγγελιών της Amazon στην Τσατανούγκα του Τενεσί, θέλοντας να στρέψει ξανά την προσοχή στην πολιτική του για την οικονομία και την προστασία της μεσαίας τάξης.