Τρίτη, 30 Ιουλίου 2013

Ακατάλληλα τα κτίρια στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ζακύνθου

Τη μετεγκατάσταση υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στη Ζάκυνθο, οι οποίες σήμερα στεγάζονται σε ακατάλληλα κτίρια, επεξεργάζεται ο γενικός γραμματέας Μ. Αγγελάκας. Το πρόβλημα φαίνεται να εστιάζεται κυρίως στη λειτουργία του Γραφείου Αλλοδαπών, το οποίο από τα μέσα Ιουλίου έχει αυξημένες αρμοδιότητες σε ό,τι αφορά τη χορήγηση αδειών παραμονής και ως εκ τούτου έχει αυξηθεί και η προσέλευση των ενδιαφερόμενων στην υπηρεσία. Σήμερα, το Γραφείο Αλλοδαπών βρίσκεται στριμωγμένο στον τρίτο όροφο του άλλοτε ξενοδοχείου ΞΕΝΙΑ, σε τρία γραφεία συνολικού εμβαδού 60 τμ, εξυπηρετώντας πληθυσμό 10.000 αλλοδαπών που ζουν στο νησί.

Προκειμένου να εξεταστεί το θέμα της μεταστέγασης των υπηρεσιών, ο γενικός γραμματέας θα ταξιδέψει μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο στη Ζάκυνθο, συνοδευόμενος από κλιμάκιο τεχνικών, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν αυτοψίες στα δημόσια κτίρια προκειμένου να διαπιστώσουν αν υπάρχει δυνατότητα να αξιοποιηθούν.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τον κ. Αγγελάκα, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται και τα κτίρια του παλιού νοσοκομείου και του παλιού αεροδρομίου.