Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Υποστελέχωση Πρωτοδικείoυ Μεσολογγίου

Σχετικά με τα προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το Πρωτοδικείο Μεσολογγίου, στην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Τριανταφύλλου.


Η βουλευτής ζητά προσλήψεις, το Υπουργείο απαντά πως δεν υπάρχει αίτημα Η σχετική ανακοίνωση του γραφείου της κ. Τριανταφύλλου:

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μας κοινοποιεί με την απάντησή του ότι η υποστελέχωση των Δικαστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Πρωτοδικείου Μεσολογγίου είναι υπαρκτή. Μας γνωστοποιεί ότι στα Δικαστήρια και στις Δικαστικές Υπηρεσίες Μεσολογγίου υπηρετούν συνολικά 23 άτομα (εκ των οποίων 2 με απόσπαση), όταν με βάση το οργανόγραμμα του 1988 προβλέπονται 49 θέσεις Γραμματέων, 20 θέσεις επιμελητών και 1 θέση Δακτυλογράφου. Επιπλέον, μας πληροφορεί ότι προκύπτουν κενές οργανικές θέσεις στα δικαστήρια του Μεσολογγίου λόγω αποχώρησης υπαλλήλων.

Μας εκθέτει, επίσης, και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να καλυφθούν τα κενά (μετάθεση ή απόσπαση δικαστικού υπαλλήλου από άλλη δικαστική υπηρεσία). Επιπρόσθετα μας ομολογεί και την αιτία που κάτι τέτοιο δεν υλοποιείται. Η αιτία, λοιπόν, είναι πως δεν έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα στο αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Κι όμως ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Περιφέρειας Πρωτοδικείων Μεσολογγίου έχει υποβάλει επανειλημμένα αναφορές και υπομνήματα με αποδέκτη το Υπουργείο Δικαιοσύνης και ζητάει προσλήψεις προσωπικού.

Οι εργαζόμενοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας ότι ο όγκος εργασίας είναι τεράστιος, οι κίνδυνοι λάθους είναι υπαρκτοί, η καθημερινότητά τους γίνεται αφόρητη αφού δημιουργούνται εντάσεις, προστριβές και αντιπαραθέσεις με πολίτες και δικηγόρους – όλοι θέλουν να εξυπηρετηθούν σωστά, κάτι απόλυτα κατανοητό.

Επιπλέον, η Πρόεδρος του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου ζητάει επανειλημμένα, με επίσημα έγγραφά της προς το Υπ. Δικαιοσύνης, Δ/νση Λειτουργίας Γραμματείας Δικαστηρίων και Δικαστικών Λειτουργών στις 05-09-2011 και 15-09-2011, αποσπάσεις προσωπικού προς την Υπηρεσία του Πρωτοδικείου Μεσολογγίου αναφέροντας συγκεκριμένα τα κενά που υπάρχουν.

Γιατί λοιπόν το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν προβαίνει στις απαραίτητες προσλήψεις; Ή μήπως η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο να συνεννοείται με την τρόικα και τους δανειστές, να υποδέχεται την καγκελάριο Μέρκελ και ταυτόχρονα να απαξιώνει αγαθά και δομές που είναι απαραίτητα για τον ελληνικό λαό και τους εργαζομένους;
agriniopress.gr