Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Κοτόπουλο λεμονάτο στη σχάρα

Υλικά:

4 στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα και πέτσα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
1/2 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα

1 κουταλιά της σούπας σάλτσα γουστερ σος (Worcestershire)
1/3 φλιτζανιού χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας χυμό λαίμ
1/2 κουταλάκι του γλυκιά πάπρικα, σκόνη
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη
Αλάτι (για το ψήσιμο)

Εκτέλεση:


Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, τη σάλτσα σόγιας, τη μουστάρδα, το γούστερ σος, το χυμό λεμονιού, το χυμό από λαίμ, την πάπρικά, το μαύρο πιπέρι και το σκόρδο. Κτυπάμε όλα τα υλικά μαζί με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να δημιουργηθεί μία ωραία σάλτσα.
Πλένουμε καλά τα φιλέτα κοτόπουλου και αφού τα στραγγίξουμε καλά τα βάζουμε μέσα στην σάλτσα. Καλύπτουμε τα φιλέτα καλά με την σάλτσα, σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες μέχρι να μαριναριστούν καλά.
Αφού περάσει ο αναγκαίος χρόνος βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο και καθαρίζουμε την περιττή σάλτσα από τα φιλέτα. Ετοιμάζουμε τη σχάρα μας σε μέτρια φωτιά (κατά προτίμηση κάρβουνα) και ψήνουμε το κοτοπουλο λεμονατο γυρίζοντας το συχνά μέχρι να είναι καλά ψημένο εσωτερικά.
Σερβίρετε το λεμονατο κοτοπουλο με βρασμένο ρύζι και λαχανικά στο ατμό. Για επιδόρπιο επιλέξτε ένα ωραίο κεικ. Καλή Όρεξη!
xs-recipes.com