Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση κρέμεται από μια κλωστή

Για το πολιτικό σκηνικό των τελευταίων ημερών κλήθηκε να μιλήσει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο».
Μετά τις αλλεπάλληλες συναρτήσεις των πολιτικών αρχηγών με τους δανειστές και σε ερώτηση αν η όλη εικόνα μοιάζει «σαν αποκορύφωμα θεατρικής παράστασης», ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε πως «είναι φανερό ότι αισθάνονται την ανάγκη να υποκρίνονται ότι διαπραγματεύονται με τους δανειστές, να συζητούν μεταξύ τους και για πράγματα τα οποία ήδη έχουν δεσμευτεί από τον Φεβρουάριο του 2012, και οι δύο τουλάχιστον απ΄ αυτούς τα έχουν ψηφίσει, και την ίδια στιγμή ο τρίτος εταίρος, ο κ. Κουβέλης, σε κάθε συνάντηση μέχρι τώρα τουλάχιστον, να λέει ότι αποτελεί δέσμευσή του η ύπαρξη της σημερινής κυβέρνησης, την οποία θα σεβαστεί».

Για τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ «όλα αυτά συμβαίνουν γιατί ακριβώς συνειδητοποιούν αυτό το οποίο έχει καταλάβει ο κόσμος, ότι είναι αντιμέτωποι με τη λαϊκή κατακραυγή, είναι πλήρως απομονωμένοι και γνωρίζουν ότι κυριολεκτικά η κυβέρνησή τους κρέμεται από μια κλωστή»!

«Είναι μια εικόνα πραγματικά αποσύνθεσης και κοινωνικής απομόνωσής τους», τόνισε στη συνέχεια, ενώ όσον αφορά στα εργασιακά διευκρίνισε ότι «το μεγαλύτερο μέρος των εργασιακών και ιδιαίτερα όσον αφορά στο πάγωμα των ωριμάνσεων μέσω των τριετιών, είναι κάτι ψηφισμένο, δρομολογημένο. Ασφαλώς υπάρχουν κύκλοι οι οποίοι θα προτιμούσαν την πιο ακραία εκδοχή των εργασιακών, γιατί αυτό έχει ένα πρακτικό αντίκρισμα, ιδιαίτερα στο χώρο των τραπεζών, οι οποίες τώρα συγχωνεύονται, δημιουργούν μεγάλους τραπεζικούς ομίλους και άρα θα είχαν ένα ιδιαίτερο όφελος σχετικά με τις απολύσεις, που είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο, ότι θα κάνουν σε δεκάδες τραπεζοϋπαλλήλους. Θα επωφεληθούν δηλαδή απ΄ αυτά τα μέτρα.

«Οι πολιτικές εξελίξεις είναι ανοιχτές. Ποτέ δεν ήταν πιο ανοιχτές», κατέληξε ο κ. Σκουρλέτης για να τονίσει ξανά: «Κι όπως είπα πριν, η κυβέρνηση πραγματικά κρέμεται από μια κλωστή».
apospasma.gr