Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Πάγκαλος: Ο Σαμαράς άλλαξε την εικόνα της Ελλάδας (Video)

Σε νέα δήλωση στήριξης της κυβέρνησης Σαμαρά προχώρησε ο Θ. Πάγκαλος, στρέφοντας για ακόμα μια... φορά τα βέλη του κατά του ΣΥΡΙΖΑ, του προέδρου του Αλ. Τσίπρα, αλλά και προς τη Χρυσή Αυγή.
Ο πρώην υπουργός μιλώντας στην εκπομπή «Φάκελοι», υποστήριξε ότι ο Αντ. Σαμαράς έχει αλλάξει την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, ενώ χαρακτήρισε ως «δραματικές» τις χθεσινές δηλώσεις του Πρωθυπουργού.

Ο Θ. Πάγκαλος αναφερόμενος στα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής τα σχολίασε ως «δυσάρεστα» και «απάνθρωπα», διαπιστώνοντας ότι «αυτή την ώρα είμαστε βαθιά μέσα στην κρίση».

Εμφανίστηκε, όμως, αισιόδοξος για τη συνέχεια υποστηρίζοντας πως «αν βγούμε από αυτή την αναμονή του χειρότερου, τότε θα ανατραπεί τελείως η οικονομική συγκυρία και θα έχουμε και πάλι αύξηση του εθνικού εισοδήματος».

Έκτρωμα ο ΣΥΡΙΖΑ – Εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή

Για ακόμα μια φορά, ο πρώην υπουργός και αντιπρόεδρος των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, επιτέθηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ και της Χρυσής Αυγής.

Ο Θ. Πάγκαλος χαρακτήρισε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως «αυταρχικό κόμμα που μεταχειρίζεται ως μέθοδο τον τραμπουκισμό και τη συκοφαντία», ενώ παραλλήλισε ενέργειες του ΣΥΡΙΖΑ με αυτές της Χρυσής Αυγής. «Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα έκτρωμα» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, επιτέθηκε προσωπικά κατά του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι είναι «ο κηπουρός του θερμοκηπίου στο οποίο άνθισε η Χρυσή Αυγή». Αναφερόμενος στο κόμμα του Ν. Μιχαλολιάκου υποστήριξε ότι «όποιος με πράξεις αμφισβητεί το πολίτευμα και τα συνταγματικά δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών πρέπει να τίθεται εκτός νόμου».

Σχολιάζοντας τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ ο Θ. Πάγκαλος δήλωσε ότι δεν πρόκειται να είναι ξανά υποψήφιος και διαβεβαίωσε ότι στις τελευταίες εκλογές στήριξε το κόμμα. «Βεβαίως και ψήφισα ΠΑΣΟΚ. Με μεγάλη δυσκολία, αλλά το έπραξα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, εμφανίστηκε ενοχλημένος από τα όσα συζητούνται και συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό, αλλά και από τον τρόπο λειτουργίας του κόμματος. «Το ΠΑΣΟΚ ποιος είναι; Απ΄ ότι ξέρω οι οργανώσεις μας δεν λειτουργούν» είπε.

real.gr