Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Η ληστεία έγινε στην… φαντασία του!

Επί ώρες όλη η διαθέσιμη αστυνομική δύναμη στο Πολύκαστρο του Κιλκίς αναζητούσε έναν «νταή» ληστή που… δεν υπήρχε! Η κινητοποίηση είχε ξεκινήσει νωρίς το πρωί της Παρασκευής, όταν ο ιδιοκτήτης ενός παντοπωλείου κατήγγειλε τον τραυματισμό και τη ληστεία του.

Ο 47χρονος είχε ισχυριστεί ότι ένας άγνωστος εισέβαλε τρέχοντας στο κατάστημά του, τον τραυμάτισε ελαφρά με ένα μαχαίρι, άρπαξε από το ταμείο 1.600 ευρώ και διέφυγε τρέχοντας, όπως είχε έρθει! Έδωσε, μάλιστα, την πλήρη περιγραφή του κάνοντας τους αστυνομικούς να αναζητούν παντού ένα… ανύπαρκτο πρόσωπο!

Οι αντιφάσεις στις οποίες έπεσε το φερόμενο ως θύμα, έκαναν τους άνδρες της Ασφάλειας να υποψιαστούν πως η ληστεία ήταν… «μαϊμού»! Και πράγματι, μετά από λίγες ώρες ο παντοπώλης ομολόγησε ότι σκηνοθέτησε την επίθεση επειδή αντιμετώπιζε οικονομικά και προσωπικά προβλήματα. Μάλιστα, για να γίνει πιστευτός… αυτοτραυματίστηκε (!) με μια λεπίδα που είχε στο κατάστημά του! Ο 47χρονος συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς κατηγορούμενος για ψευδορκία και ψευδή καταμήνυση.

Πηγη : protothema