Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2017

Πετρούπολη: Κλινικά νεκρή η 18χρονη – Την στραγγάλισε και έβαλε φωτιά – «Ήθελε πάντα να επιβάλλεται» [Βίντεο]

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει η 18χρονη, μετά την τραγωδία στην Πετρούπολη, με την οικογένεια να ελπίζει σε ένα θαύμα. Άνθρωποι από το στενό οικογενειακό περιβάλλον του κοριτσιού καταγγέλλουν πως ο 55χρονος πατέρας αποπειράθηκε να το σκοτώσει, ενώ το ίδιο κοιμόταν.

«Δεν πρόλαβε, ήταν στον ύπνο το παιδί. Κοιμόταν. Το αντιλήφθηκε το παιδί… Και μόλις σηκώθηκε τη βούτηξε. Δεν πρόλαβε. Απλώς πρόλαβε να φωνάξει. Η Ειρήνη παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση. Αυτό είναι το σημαντικότερο», δήλωσε συγγενής της 18χρονης στον Alpha.

Προσπάθησε να τη στραγγαλίσει και μετά να την κάψει

Ο 55χρονος αρχικά προσπάθησε να στραγγαλίσει την κόρη του και στη συνέχεια να βάλει φωτιά σε διάφορα σημεία του σπιτιού. Η 18χρονη είχε στο μάγουλο αμυχές από αιχμηρό αντικείμενο (πιθανότατα μαχαίρι). Ο πατέρας της φέρεται επίσης να της έκλεισε το στόμα προσπαθώντας να φράξει τις αναπνευστικές οδούς της.

Καλύτερη τύχη είχε ο 13χρονος αδερφός της, ο οποίος είχε φύγει από το σπίτι και έμενε με τη μητέρα του στην Κέρκυρα. Η μητέρα βρίσκεται σε κατάσταση σοκ στο νοσοκομείο ΚΑΤ, βλέποντας την κόρη της να δίνει την ύστατη μάχη για τη ζωή. Οι γιατροί εκτιμούν ότι δύσκολα η κατάσταση της υγείας της κοπέλας μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο.

Ο 55χρονος δράστης επίσης νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με εγκαύματα (ελαφρότερα σε σχέση με αυτά της κόρης του). Η Αστυνομία έχει σχηματίσει δικογραφία σε βάρος του για ανθρωποκτονία από πρόθεση και αναμένει το εξιτήριό του για να τον οδηγήσει στον Εισαγγελέα.

Σε κατάσταση σοκ η μητέρα της 18χρονης

Η μητέρα της 18χρονης βρίσκεται σε κατάσταση σοκ στο νοσοκομείο ΚΑΤ, βλέποντας την κόρη της να δίνει την ύστατη μάχη για τη ζωή.

Ο 55χρονος δράστης επίσης νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με εγκαύματα (ελαφρότερα σε σχέση με αυτά της κόρης του). Η Αστυνομία έχει σχηματίσει δικογραφία σε βάρος του για ανθρωποκτονία από πρόθεση και αναμένει το εξιτήριό του για να τον οδηγήσει στον Εισαγγελέα.

Ο 55χρονος προσπαθούσε το τελευταίο διάστημα να πείσει την πρώην γυναίκα του (με την οποία είχε χωρίσει πριν πέντε χρόνια) να γυρίσει πίσω και να τα ξαναβρούν. Εκείνη βρισκόταν στην Κέρκυρα μαζί με το δεύτερο παιδί της, ένα 13χρονο αγόρι, όταν έλαβε μήνυμα από την 18χρονη κόρη της που έγραφε: «Μαμά, μην γυρίσεις στον μπαμπά. Δεν θα διορθωθεί ποτέ».

Ο 55χρονος είδε το μήνυμα και τότε ξεκίνησε το ξέσπασμα σε βάρος του παιδιού του. Έβαλε τέσσερις εστίες φωτιάς με μαγειρικό λάδι στο σαλόνι του διαμερίσματος στην Πετρούπολη.

Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η νεαρή κοπέλα να ήταν αναίσθητη όταν ο 55χρονος επιχείρησε να την κάψει. Σημειώνεται ότι ο 55χρονος, που είναι ψυχικά διαταραγμένο άτομο, είχε νοσηλευτεί δύο φορές στο παρελθόν σε ψυχιατρική κλινική, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για απάτη.

Όλο και περισσότερα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την αποτρόπαια πράξη του 55χρονου στην Πετρούπολη που χτύπησε βάναυσα την κόρη του.

Σύμφωνα με την μαρτυρία συγγενούς της οικογένειας, ο πατέρας της 18χρονης ήθελα πάντα να επιβάλλεται, συχνά με βίαιο τρόπο, και αυτό ήταν και που έκανε τηη σύζυγό το να φύγει μαζί με τον γιο τους.

Ωστόσο ο γιος της οικογένειας είχε αδυναμία στον πατέρα του, κάτι που έκανε την σύζυγό του να μην μιλάει ποτέ με άσχημα λόγια στα παιδιά τους γι αυτόν, παρά την κόλαση που ζούσε επί χρόνια.

Σύμφωνα επίσης με τα όσα αναφέρει, ο 55χρονος επιτέθηκε στην κόρη του την ώρα που αυτή κοιμόταν.

Πλέον η αστυνομία περιμένει την άδεια των γιατρών του ΚΑΤ προκειμένου να πάρουν κατάθεση από τον βίαιο πατέρα, ο οποίος νοσηλεύεται εκεί εκτός κινδύνου.


Πηγή: davidavramidis