Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

Καιρός ΤΩΡΑ – Τάσος Αρνιακός: «Τι να κάνω; Μπορώ να σταματήσω τα χιόνια;» [Βίντεο]

Ο χιονιάς «Αριάνδη» μάς αποχαιρετά – Η χώρα, ωστόσο, παραμένει στην «κατάψυξη» - Έρχονται και πάλι χιονιά από την επόμενη εβδομάδα; Τι απαντά ο μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός.

Μπορεί ο χιονιάς να υποχωρεί, ωστόσο, σήμερα, Παρασκευή (13/01/2017) η παγωνιά κάνει αισθητή την… παρουσία της σε όλη τη χώρα.

«Σήμερα έχουμε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, λόγω της ξαστεριάς» εξήγησε ο γνωστός μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ 1. Μάλιστα, χαρακτήρισε σοβαρή την κατάσταση που επικρατεί σήμερα με τον παγετό, ενώ ανέφερε πως στην Αττική νωρίς το πρωί ο υδράργυρος έπεσε στους 3 βαθμούς υπό το μηδέν.

Σαββατοκύριακο με καταιγίδες

«Το Σαββατοκύριακο κυρίως στα δυτικά περιμένουν συννεφιές με βροχές και καταιγίδες, κυρίως στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές και χιόνια στα βουνά της Πίνδου και της δυτικής Μακεδονίας. Περισσότερες βροχές περιμένουμε στα νησιά του Αιγαίου, όπου κατά τόπους τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά και αργότερα θα επεκταθούν και ανατολικότερα» ανέφερε ο μετεωρολόγος.
Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας από Δευτέρα

Τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι παρόμοιος σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα. Το σκηνικό θα «ντύσουν» οι νεφώσεις και οι καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη. Ωστόσο, στη Θράκη, σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό θα πέσουν ξανά χιόνια.

«Ναι, αλλά οι συγκεκριμένες περιοχές έχουν ήδη 40 πόντους χιόνι» ανέφερε ο δημοσιογράφος, Γιώργος Παπαδάκης, με τον μετεωρολόγο να απαντά:

«Τι να κάνω; Μπορώ να σταματήσω τα χιόνια; Μακάρι να είχα μία ομπρέλα από πάνω να σταματήσω τα χιόνια που έρχονται. Εγώ το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τα προβλέψω. Μακάρι να πέσω έξω».

 
Πηγή: newsbomb