Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Έτσι καταφέρνουν και συνεννοούνται Τσίπρας και Ερντογάν

Μία ώρα κράτησε η πρόσφατη συνομιλία μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πολλοί ήταν εκείνοι που διερωτήθηκαν και εύκολα τι έλεγαν οι τόση ώρα οι δύο πολιτικοί.
Το μυστήριο έλυσε ο Βηματοδότης.
«Πάντοτε ήταν η απορία μου σε ποια γλώσσα συνεννοούνται τηλεφωνικώς οι κύριοι Τσίπρας και Ερντογάν. Φαίνεται ότι την ίδια απορία είχε και ένας εκ των πολιτικών αρχηγών που επισκέφθηκαν προσφάτως το Μέγαρο Μαξίμου και ρώτησε ευθέως τον κ. Τσίπρα. Ιδού η αποκάλυψη» αναφέρει ο Βηματοδότης και προσθέτει:

«Ο κ. Τσίπρας απευθύνεται στον Τούρκο πρόεδρο στα ελληνικά. Μα, θα πείτε, καταλαβαίνει ελληνικά ο κ. Ερντογάν; Όχι βεβαίως, αλλά βρήκε έναν… «γραικό» (όπως τον ονόμασε), τον οποίο χρησιμοποιεί ο νεοσουλτάνος της Τουρκίας ως μεταφραστή. Έτσι ο Πρωθυπουργός μιλάει στα ελληνικά και ακούει τις απαντήσεις του κ. Ερντογάν πάλι στα ελληνικά. Με τους Ευρωπαίους όμως ηγέτες πώς συνεννοείται ο κ. Τσίπρας στις περίφημες (και πολλές φορές πολύωρες) τηλεδιασκέψεις; Πώς για παράδειγμα συνεννοείται με την κυρία Μέρκελ ή με τον κ. Ολάντ; Με αυτούς ομιλεί στα αγγλικά και προς μεγάλη του έκπληξη τα αγγλικά του κ. Τσίπρα (αυτά που όλοι γνωρίζουμε) θεωρούνται καλύτερα από τα αγγλικά των Μέρκελ και Ολάντ».

Πηγή: arouraios