Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

10 Χρήσιμα Κόλπα που θα σας Βοηθήσουν να διατηρήσετε τα Τρόφιμα σας Φρέσκα για Περισσότερο Χρόνο. Δώστε Βάση στο #7!

Όλοι θέλουν τα καλύτερα και πιο φρέσκα τρόφιμα για τους ίδιους και την οικογένεια τους, αλλά δεν έχουν όλοι τα μέσα να ψωνίζουν κάθε μέρα. Γι’αυτό πρέπει αναπόφευκτα να κρατάμε τα τρόφιμα στο σπίτι μας για περισσότερο.

Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε 10 κόλπα τα οποία θα σας βοηθήσουν να κρατήσετε τα τρόφιμα σας για περισσότερο χωρίς να ανησυχείτε αν θα χάσουν την φρεσκάδα τους.

1. Καταψύξτε το γάλα για να κρατήσει μερικές εβδομάδες παραπάνω

Αν αγοράσατε μεγάλη συσκευασία γάλατος και μετά συνειδητοποιήσατε ότι θα φύγετε για διακοπές, μην ανησυχείτε, δεν θα χαλάσει – αν το καταψύξετε. Υπάρχουν, ωστόσο, μερικοί κανόνες. Βγάλτε λίγο γάλα από το μπουκάλι, γιατί θα αυξηθεί σε όγκο. Καλό θα ήταν να παγώσετε το φρέσκο γάλα και να το κρατήσετε στην κατάψυξη για 4-6 εβδομάδες.


2. Καταψύξτε αβγά σε παγοθήκη

Μερικές φορές δεν καταφέρνουμε να χρησιμοποιήσουμε όλα τα αβγά όσο είναι φρέσκα, ή χρησιμοποιούμε μόνο το ασπράδι και παρατάμε τον κρόκο. Μην ανησυχείτε, μπορείτε να τα καταψύξετε και αυτά! Απλά σπάστε τα, ρίξτε το εσωτερικό τους μέσα σε μια παγοθήκη και προσθέστε αλάτι ή ζάχαρη, για να διατηρήσουν την υφή τους. Μετά μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε όποτε τα χρειαστείτε.


3. Καταψύξτε την αγαπημένη σας σάλτσα σε σακουλάκια

Και η σάλτσα που έχει περισσέψει μπορεί να καταψυχθεί. Ρίξτε την μέσα σε ένα σακουλάκι και μέσα σε μια ώρα θα έχει παγώσει αρκετά ώστε να κόβεται σε κύβους και να μπορείτε να την προσθέσετε στο φαγητό σας.


4. Τυλίξτε τα φύλλα μαρουλιού που έχουν περισσέψει σε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας για να κρατήσουν περισσότερο

Το μαρούλι θα παραμείνει φρέσκο και τραγανό για μια εβδομάδα, αν το τυλίξετε σε χαρτί κουζίνας. Η υπερβολική υγρασία θα απορροφηθεί από το χαρτί και δεν θα αφήσει τα φύλλα να μαραθούν.


5. Μπορείτε να διατηρήσετε τα μήλα στο ψυγείο για αρκετούς μήνες

Τα μήλα συνήθως παραμένουν φρέσκα για περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο φρούτα, αλλά ξέρατε ότι μπορούν να διατηρήσουν όλη την γεύση τους στο ψυγείο για πολύ καιρό; Το μόνο πράγμα που πρέπει να έχετε στο νου είναι ότι δεν πρέπει να τα αφήσετε να ακουμπάνε το ένα στο άλλο, γιατί θα χαλάσουν. Μπορείτε να τα τυλίξετε σε εφημερίδες, για παράδειγμα.


6. Αποθηκεύστε τα καρότα στην άμμο για να μείνουν φρέσκα

Οι κηπουροί προτείνουν να αποθηκεύουμε τα καρότα στην άμμο, γιατί η άμμος μειώνει την εξάτμιση του νερού και επιβραδύνει το σάπισμα.


7. Αναποδογυρίστε τις συσκευασίες του τυριού cottage και της κρέμας γάλακτος για να μην χαλάσουν

Το τυρί cottage και η κρέμα γάλακτος θα παραμείνουν φρέσκα για διπλάσιο καιρό αν τα βάλετε στο ψυγείο αναποδογυρισμένα. Αυτό θα δημιουργήσει ένα κενό μέσα στην συσκευασία το οποίο αποτρέπει την ανάπτυξη βακτηρίων.


8. Τα κρεμμύδια θα παραμείνουν φρέσκα, αν τα βάλετε σε ένα ποτήρι νερό

Τα φρέσκα κρεμμύδια μπορούν να διατηρήσουν την φρεσκάδα τους για περισσότερο, αν τα βάλετε σε ένα βάζο γεμάτο νερό. Κόψτε όσο από το κρεμμύδια χρειάζεστε και αφήστε τα να μεγαλώνουν.


9. Φυλάξτε τις πρασινάδες σε βάζα για να διατηρηθούν φρέσκες

Τα γυάλινα βάζα είναι τα καλύτερα δοχεία για τα φρέσκα λαχανικά. Το κρεμμύδι, το σκόρδο και ο μαϊντανός διατηρούν την φρεσκάδα τους για ένα μήνα με αυτόν τον τρόπο. Οι πρασινάδες δεν χαλάνε, δεν μαραίνονται, δεν στεγνώνουν και δεν χάνουν τα αρώματα τους.


10. Για να μην οξειδωθεί το μέλι, φυλάξτε το σε γυάλινο βάζο

Το μέλι μπορεί να διατηρήσει τις ιδιότητες του για χρόνια, αλλά είναι σημαντικό να φυλάσσεται σωστά. Το καλύτερο δοχείο είναι ένα γυάλινο βάζο σκούρου χρώματος με σφιχτό καπάκι. Τα δοχεία από μέταλλο, σμάλτο ή τα βάζα με καπάκι από ψευδάργυρο δεν είναι κατάλληλα γιατί προκαλούν οξείδωση.


Πηγή: fanpage