Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Γι αυτό πάτωσε ο Σεφερλής! Η Τίνα Μεσσαροπούλου γράφει γιατί το “MEGA με ΜΙΑ” κατρακυλά...

Τελικά κοιτάξτε να δείτε που κλισέ εκφράσεις του τύπου «η τηλεόραση δεν είναι 100άρι είναι μαραθώνιος» έρχεται ο καιρός που βρίσκουν τη θέση τους...

Κι αυτό γιατί τα έφερε έτσι ο καιρός που το "Πρωινό ΑΝΤ1" όχι μόνο κάλυψε τη διαφορά που είχε αποκτήσει ο Σεφερλής στην αρχή αλλά κατάφερε μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα να αποκτήσει τη δική του. Ο Πέτρος Κωστόπουλος τώρα δικαιώνεται... κι όχι μόνο δικαιώνεται αλλά ετοιμάζει και πάρτι για να το γιορτάσει! Άλλωστε, τα νούμερα που έκανε το δικό του πρωινό δεν διαφέρουν πολύ από τα ποσοστά που κάνει τώρα ο Μάρκος... Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο! Τι συμβαίνει όμως και το "MEGA με ΜΙΑ" κατρακυλά μέρα με την ημέρα τόσο στο σύνολο όσο και στο νεανικό κοινό; Μπορεί κάποιοι στο MEGA να θεωρούν ότι το παιχνίδι χάθηκε από τη στιγμή που ο Μάρκος αποφάσισε να ανέβει στη Θεσσαλονίκη και να σταματήσει να ασχολείται με την εκπομπή, αλλά η πτώση και η κόπωση - μεταφορική και κυριολεκτική - τόσο για τον Μάρκο όσο και για το κοινό θα ερχόταν έτσι κι αλλιώς, ίσως λίγο αργότερα χρονικά, αλλά θα ερχόταν.

Το πρωινό που έβγαλε στον αέρα ο Σεφερλής τις πρώτες εβδομάδες δεν ήταν σίγουρα ένα τυπικό πρωινό. Ήταν μια εκπομπή κομμένη και ραμμένη πάνω στον Μάρκο, σαν κάθε μέρα να δίνει μια άλλη παράσταση. Και εκεί ακριβώς απέτυχαν και οι απέναντι... Όταν ο Λιάγκας και Σκορδά πάνω στον πανικό των πρώτων ημερών με τη διαφορά να γιγαντώνεται προσπάθησαν να τον αντιγράψουν με θεατρικά απέτυχαν παταγωδώς. Ο Σεφερλής καθημερινά έπαιρνε όλο και μεγαλύρερη διαφορά γιατί μπροστά σε δυο πανομοιότυπα προϊόντα, εκεί που συνήθως στρέφεις το βλέμμα είναι στο πρωτότυπο. Από τη στιγμή, που η Φαίη και ο Γιώργος αποφάσισαν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλά και να επιστρέψουν στο είδος που τόσα χρόνια τώρα τους χάρισε την επιτυχία, ο Μάρκος άρχισε σταδιακά να αποδυναμώνεται. Σ' αυτό από τη μία συντέλεσε η δική του κόπωση, η κόπωση των τηλεθεατών σε ένα είδος που θέλει αν μη τι άλλο καθαρό μυαλό και τότε η στρέβλωση ξεκίνησε να γίνεται από τη δική του πλευρά.

Έτσι, πάνω στον πανικό της, η ομάδα του "MEGA με ΜΙΑ" αντί να υποστηρίξει αυτό το διαφορετικό που έφερε στα πρωινά μας ο Μάρκος σημειώνοντας ποσοστά ρεκόρ, αποφάσισε να το αποδυναμώσει και να αρχίσει η εκπομπή να αντιγράφει όσα έκανα "Το Πρωινό" του ΑΝΤ1. Το μήνυμα των πρώτων ημερών δεν το πήρε κανείς όπως κανείς επίσης δεν μπήκε στον κόπο να αναλύσει γιατί ο Μάρκος υπήρξε όντως σαρωτικός στην αρχή. Έτσι, επιλέγοντας για ακόμη μια φορά την εύκολη λύση άρχισαν το gossip - που δεν θα έκαναν ποτέ, έβαλαν ένα υποτυπώδες πάνελ, έβαλαν την Χριστίνα Πολίτη... ξανά στην πρίζα, άρχισαν τις παρείστικες μαζώξεις εκτός εκπομπής αλά Σκορδά - Σταμάτη και Λιάγκα - Γεωργαντά αντίστοιχα σε θέατρα, μπουζουκομάγαζα, εγκαίνια, η μαγειρική έγινε μια τυπική μαγειρική πρωινάδικου όπως κι όλα τα θέματα της εκπομπής. Μόνο που γι' αυτό το είδος, υπάρχει μια άλλη που τα προηγούμενα χρόνια έχει αποδείξει την αξία της με ή χωρίς άλλους αντιπάλους!

athensmagazine.gr