Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου 2014

Οι τίγρεις του Πούτιν κήρυξαν τον πόλεμο στην Κίνα

Οι δυο σπάνιες τίγρεις από τη Σιβηρία με τις οποίες έχει φωτογραφηθεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχουν προκαλέσει διπλωματικό «πυρετό» πόλεμο ανάμεσα στη Μόσχα και στο Πεκίνο.

Η Ούστιν και η Κούζια, δυο από τις τρεις τίγρεις που είχε απελευθερώσει το 2008 ο Βλαντίμιρ Πούτιν, πέρασαν στα εδάφη της Κίνας πριν λίγες εβδομάδες και συγκεκριμένα στην επαρχία Φουγιάν στη βορειοδυτική Κίνα.

Εκεί, φρόντισαν να κάνουν αυτό στο οποίο ειδικεύονται. Να επιτεθούν στα ζώα του πρώτου αγροκτήματος που βρήκαν μπροστά τους, προκειμένου να τραφούν.

Στο «στόχαστρο» τους βρέθηκαν πρώτα οι 15 κατσίκες ενός άμοιρου κινέζου κτηνοτρόφου, τις οποίες καταβρόχθισε η Ούστιν. «Κλείδωσα το μαντρί μετά τη βοσκή, όμως η τίγρη έσπασε το φράχτη, μπήκε μέσα και σκότωσε τις κατσίκες», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του αγροκτήματος Γκούο Γιουλίν, προσθέτοντας ότι οι κατσίκες βρέθηκαν με τα κρανία τους κομματιασμένα και «είχαν τρύπες στο μέγεθος ανθρώπινου δάχτυλου».

Η Κούζια, με τη σειρά της, επιτέθηκε σε ένα άλλο αγρόκτημα και έφαγε πέντε κοτόπουλα. Οι δύο τίγρεις είχαν περάσει τα σύνορα με την Κίνα στις αρχές Οκτωβρίου όπως είχε καταγραφεί από τις συσκευές ανίχνευσης που είχαν τοποθετηθεί στα δύο μεγάλα αιλουροειδή.

kontranews.gr