Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Φοιτητές άδειασαν σακούλες σκουπιδιών στο γραφείο του αντιπρύτανη του ΕΚΠΑ (Βίντεο)

Σακούλες με σκουπίδια άδειασαν ομάδα φοιτητών πάνω στο γραφείο του αντιπρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών Αντώνη Καλοκαιρινού στο κεντρικό κτίριο του ιδρύματος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το πρόβλημα καθαριότητας στις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις.

Η ομάδα των περίπου τριάντα φοιτητών εισήλθε στο γραφείο του αντιπρύτανη όπου και εκπρόσωπός τους έλαβε τον λόγο για να καταφερθεί εναντίον των πρυτανικών αρχών και ιδιαίτερα του πρύτανη Θόδωρου Φορτσάκη.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε, ο φοιτητής εμφανίζεται να εκθέτει τις απόψεις του επί περίπου πέντε λεπτά για τα θέματα της καθαριότητας, της φύλαξης του ιδρύματος, της παρουσίας της αστυνομίας, των διαγραφών των λιμναζόντων φοιτητών, αλλά και της πρότασης για ηλεκτρονική ψηφοφορία και στο τέλος να αδειάζει μια σακούλα με σκουπίδια πάνω στο γραφείο του αντιπρύτανη, ενώ σε ανάλογη ενέργεια προέβη και μια συνάδελφός του.

«Αυτό είναι το ελληνικό πανεπιστήμιο» ακούγεται να λέει ο φοιτητής, ενώ οι συνάδελφοί του φώναξαν μερικά συνθήματα για να αποχωρήσουν στη συνέχεια.

Δείτε το βίντεο: