Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Η αγκαλιά της μητέρας πριν χάσει το μωρό της (Βίντεο)

Η Άλις κράτησε για πρώτη φορά στα χέρια της το μωρό της πριν λίγο καιρό. Στις 19 Νοεμβρίου γέννησε και το είδε να έρχεται στον κόσμο, αλλά δεν ήξερε τι θα επακολουθούσε.

Τόσο για εκείνη, όσο και για τον ζωολογικό κήπο Como Park στη Μινεσότα ήταν το πρώτο μικρό γοριλάκι που γεννήθηκε –εκεί, στην 55χρονη ιστορία του πάρκου. Όλοι ήταν ενθουσιασμένοι και πολύ περισσότερο η μητέρα-γορίλας. Δεν είχε γεννήσει ξανά και οι στιγμές ήταν πολύ έντονες και φορτισμένες συναισθηματικά για εκείνη. Μέχρι και το Σάββατο, το μωρό ήταν μια χαρά και πέρασε χρόνο με τη μητέρα του. Το κρατούσε συνεχώς στην αγκαλιά της και το φρόντιζε όλο το βράδυ.

Από την επόμενη μέρα όμως, την Κυριακή, η υγεία του μωρού άρχισε να φθίνει. Ήταν η Πέμπτη μέρα από τη γέννηση του. Το μικρό δεν επέζησε, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των ανθρώπων του ζωολογικού κήπου. Όπως είπαν, ο θάνατος του οφειλόταν σε κάτι που έφαγε, αλλά εξήγησαν ότι δεν μπορούσαν να παρακολουθήσουν σωστά τις ώρες και τον τρόπο διατροφής του, καθώς η μητέρα του το κρατούσε συνεχώς αγκαλιά και το λίκνιζε.

Δεν το άφηνε από τα χέρια της. Ήταν η μέρα πριν το θάνατο του και –όπως λένε και οι υπεύθυνοι- ήταν σα να ήξερε τι επρόκειτο να συμβεί. Η διαίσθηση της μητέρας βλέπετε. Γι’ αυτό και οι φωτογραφίες που τραβήχτηκαν ακριβώς την προηγούμενη μέρα είναι συγκινητικές και μοναδικές. Είναι οι τελευταίες αγκαλιές της Άλις στο μικρό της, λίγο πριν το χάσει για πάντα.

Δείτε τις φωτογραφίες όπου δεν θέλει να το αποχωριστεί μια μέρα πριν πεθάνει, αλλά και το βίντεο, όπου περνά ξένοιαστες στιγμές μαζί του όταν γεννήθηκε: